חומרים:
גבעול סלרי חתוך לקוביות
5 שיני שום
כמה עצמות מח
נתח בשר טרי – 1/2 קילו לפחות
כוס שעועית לבנה שהושרתה במים לפחות לילה
2 עגבניות קלופות ופרוסות
4 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה אדומה מתוקה
כפית פפריקה חריפה – או יותר, למי שאוהב חריף.
2 ליטר מים
אופן ההכנה:
מטגנים שום עם פרוסות עגבניה, סלרי והפפריקה על אש נמוכה, יחד עם העצמות והבשר כרבע שעה – עד שהעגבניות כמעט נמסות על קרקעית הסיר.
מוסיפים את הרסק ומטגנים עוד כחמש דקות.
הוסיפו את השעועית והמים, קצת מלח ופלפל אנגלי גרוס,
בשלו כשעה וחצי או עד שהשעועית רכה.
פזרו פטרוזיליה קצוצה, קצת מיץ לימון, והגישו עם לחם לבן חם.