מצרכים
4 ראשי ארטישוק ירוק
1 בצל בינוני פרוס לטבעות דקות
1 פלפל אדום (או גמבה) פרוס לטבעות דקות
חומרים לתחמיץ
מיץ מ 3-4 לימונים
2 שיני שום פרוסות דק
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל חומרי התחמיץ.
שוטפים את ראשי הארטישוק במים, מקצרים את הגבעולים ומורדים את העלים החיצונים ואת החלקים הסיביים בסכין חד.
חותכים לרבעים ומנקים את השערות הפנימיות בעזרת סכין.
חותכים את רבעי הלבבות לפרוסות דקות ככל האפשר.
שמים את הפרוסות בתוך התחמיץ. מוסיפים את הבצל והפלפל ומערבבים היטב והסלט מוכן להגשה.
המתכון מתוך פסטיבל הארטישוק