6 מנות
החומרים
400 גרם ספגטי פרפקטו "אסם"
כ- 300 גרם ברוקולי מופרד לפרחים ללא הגבעולים הגסים
כחצי עד שלוש רבעי כוס עגבניות מיובשות בשמן זית, מסוננות וחתוכות
2 כפות סוד התיבול בזיליקום ואורגנו איטלקי
4 כפות שמן זית רצוי של העגבניות המיובשות
4 כפות ממי בישול הפסטה
2 כפות פירורית זהב "אסם"
כ- 70 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
1 כפית סוד התיבול שום ופטרוזיליה 2 כפות שמן זית
להגשה
כ- 20 זיתים שחורים מגורענים קצוצים גס
אופן ההכנה
1. מבשלים הפסטה על-פי הוראות היצרן. ב- 3 הדקות האחרונות מוסיפים את פרחי הברוקולי, מסננים, שומרים כחצי כוס ממי הבישול, ושמים הפסטה והברוקולי בקערה.
2. בקערית קטנה מערבבים את סוד התיבול בזיליקום ואורגנו, שמן מן העגבניות וכמה כפות ממי הבישול ומערבבים לתוך הפסטה.
3. במחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים פירורי לחם, אגוזים וסוד התיבול שום פטרוזילה והעגבניות המיובשות. מערבבים כ- 3 דקות ומוסיפים הפסטה למחבת. מערבבים עד שהכל עטוף בפרורים, מתקנים התיבול, מוסיפים הזיתים ומגישים.
בארוחה חלבית
ניתן להוסיף 250 מ"ל שמנת מתוקה במקום מי הפסטה. בתערובת במחבת, לתקן את התיבול עם מעט סוד התיבול ולערבב הפסטה.
מומלץ לפזר מעל פרמזן מגורר.