חומרים לבצק:
½ 2 כוסות קמח כרגיל רב תכליתי
½ כפית קינמון
½ כוס סוכר
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
3 חלמונים של ביצים בגודל L
1 כ פית תמצית וניל
למלית וניל:
2 מכלי שמנת מתוקה (250 מ"ל ליחידה)
2 מכלי מעדן וניל (125 מ"ל ליחידה)
1 קופסה אבקת פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
משמנים תבנית 24 ס"מ עגולה ותבנית מלבנית קטנה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מערבבים את הקמח, קינמון וסוכר.
מוסיפים לקערה או לקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, חלמונים ותמצית הווניל.
מערבבים היטב עד לקבלת בצק.
2/3 מהבצק משטחים בתבנית העגולה, ו- 1/3 מהבצק שנותר משטחים בתבנית המלבנית.
אופים בתנור את שתי התבניות למשך 15-20 דקות, עד להזהבת הבצק.
מוציאים מהתנור ומביאים לטמפרטורת חדר.
בינתיים מכינים את מלית הווניל:
מקציפים את השמנת המתוקה עם מעדני הווניל, אבקת הפודינג ואבקת הסוכרבמהירות בינונית – גבוהה, לקבלת קצף עם פיקים יציבים.
המשך ההכנה:
מורחים על בצק העוגה העגולה.
מפוררים את יתרת הבצק שבתבנית המלבנית עם האצבעות או בעזרת מזלג לתערובת פירורית.
מפזרים מלמעלה.
מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים- שלוש במקרר.
השפית-הקונדיטורית עינת מזור היא מפתחת קמח "כרגיל"
צילום עינת מזור