מצרכים:
1 פחית פרוסות אננס דל מונטה (חותכים חלק מהפרוסות לקוביות וממלאים ½1 כוסות)
½1 כוסות תותים פרוסים
½ כוס גבינה לבנה
1 כוס סוכר
חלבונים מ-2 ביצים
גרידת קליפת מלימון אחד
¼1 כוסות קמח
½ כפית סודה לשתייה
⅓ כוס שמנת חמוצה
שמנת מתוקה לציפוי
50 גרם חמאה לשימון התבנית
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-175 מעלות.
מערבבים היטב את הגבינה עם ½ כוס סוכר בקערה גדולה.
מוסיפים את החלבונים וגרידת הלימון ומערבבים היטב.
בקערה גדולה נפרדת מערבבים 1 כוס קמח ואת הסודה לשתייה.
מוסיפים לתערובת הגבינה.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב בעזרת מיקסר ידני (לא לערבב יתר על המידה).
משמנים תבנית אפייה בחמאה.
בתחתית התבנית מפזרים ½1 מהאננס ו-1 כוס תותים עם ¼ כוס סוכר, ויתרת הקמח.
מוזגים על הפירות מעט חמאה מומסת ואת התערובת שהוכנה.
אופים במשך כ-40 דקות (העוגה מוכנה כשקיסם שמכניסים יוצא ממנה יבש).
מקציפים את השמנת המתוקה עם ¼ כוס הסוכר שנותרה,
מורחים על העוגה.
מעטרים בפרוסות אננס שלמות ויתרת התותים הפרוסים.
אננס "דל מונטה" כשר ומשווק בארץ בלעדית על-ידי "מזרח ומערב מזון". ניתן להשיגו ברשתות המזון ובמעדניות ברחבי הארץ. מתכונים נוספים באתר: www.eastwest-food.co.il