מצרכים
10 עלי סיגר
1 עופיון משקל 700 גרם
2 כפות סילאן
3 תאנים מיובשות קצוצות
רבע כוס שקדים קצוצים,רבע כוס צימוקים לבנים
1 כפית קינמון
1 כפית מאשיה
חצי אגוז מוסקט טחון
פלפל שחור טחון טרי
מלח
שמן זית
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
אבקת סוכר וקינמון
אופן הכנה
מורחים את העופיון במאשיה סילאן ושמן זית מלח ופלפל ואופים מכוסה בתנור שחומם מראש ל180 כחצי שעה
מפרקים את העופיון מעצמות וקוציצים את הבשר ומניחים בקערת ערבוב ומוסיפים לקערה שקדים, צימוקים, תאנים, משמשים,קינמון מוסקט מערבבים טועמים ומוסיפים תיבול.מורחים תבנית אפיה בחמאה מרפדים את התבנית בעלי סיגר כך שיבלטו מדופן התבנית ומרפדים את עלי הסיגר במילוי העוף.
מניחים עלה נוסף על המילוי וסוגרים בעזרת קצות העלים מורחים את העלים בחמאה ואופים בתנור כ-20 דקות או שלושים עד שהעלים משחימים מפזרים קינמון ואבקת סוכר.
מתוך פסטיבל "שף תאכל" הראשון בשרון 5-11/2/06