מצרכים:
6 יחידות פרגית עם עור
150 גר' סוכר
בקבוק יין אדום יבש
100 גר' משמש מיובש חתוך לקוביות
100 גר' שזיף ללא גרעין חתוך
100 גר' דבלים חתוכים
50 גר' צימוקים
100 גר' פרג קלוי
100 גר' אגוזי מלך חתוכים גס
1 בצל קצוץ
תערובת תבלינים:
1 כוכב אניס
כפית זרעי שומר
כפית פלפל שאטה
½ מקל קינמון
½ כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה:
מלית:
ממיסים את הסוכר בסיר לקרמל.
כשהקרמל מגיע לגוון זהוב מוסיפים כוס יין.
מוסיפים את הבצל, הפירות היבשים, הפרג והאגוזים.
ממשיכים לבשל כ- 15 דקות על אש נמוכה.
מסננים את המלית מהנוזלים ומצננים (שומרים את הנוזלים).
הרכבת המנה:
מניחים את הפרגית על משטח עבודה עם העור כלפי מטה.
מניחים במרכז כל פרגית חופן מהמלית (בגודל כדור פינג-פונג).
סוגרים את כל קצוות הפרגית מעל המלית לכדור.
מניחים את כדורי הפרגית בסיר עם הפתח כלפי מטה.
יוצקים את נוזלי המלית ואת היין הנותר לסיר עם הפרגית.
מוסיפים את תערובת התבלינים.
מכסים את הסיר, מרתיחים, מחלישים להבה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דקות.
אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.
מסעדת איכרים "אברמסון"- במושבה יבנאל (כביש ראשי)
טל. 077-5603360, 050-8691953
א-ה – 12:00- עד אחרון הסועדים; ו – 11:00 עד כניסת השבת, מוצ"ש – 19:30 עד אחרון הסועדים. עסקיות: א-ה – 12:00 – 17:00