חומרים לבצק לקיש:
180 גר' קמח
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
¼ כפית סוכר
2 כפות מי קרח
כמה טיפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
לעבד את כל החומרים לבצק בפוד פרוססור (לא יותר מדי).
לרדד בתבנית בקוטר 26 ולהקפיא.
לאפות אפייה מקדימה של כ- 15 דקות עד שמזהיב.
חומרים למילוי:
2 חב' פרומעז
רוזמרין טרי לפי הטעם
3 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
כוסברה
אופן ההכנה:
לשטח את הגבינה והרוזמרין על הבצק.
לערבב לבלילה ביצים, שמנת ותבלינים ולשפוך על הבצק.
לאפות עד שהבצק אפוי לגמרי והבלילה התייצבה, בחום של 180 מעלות.