חומרים:
1 וחצי כוס תמרים מגולענים מרוסקים במעבד מזון עד להיווצרות עיסה.
1 כוס אגוזים קצוצים (כל סוג שרוצים – שקדים, פקאן, אגוזי מלך)
1/2 כוס זרעי חמנייה או שומשום
1 כוס שיבולת שועל אורגנית (אופציה)
2 כפות אבקת חרובים
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחונה
קורט מלח
אופן ההכנה:
הכניסו את כל החומרים לקערה וערבבו היטב בעזרת הידיים.
טעמו והוסיפו קינמון לפי הצורך.
צרו כדורים קטנים או גלגלו לרולדה ארוכה ופרסו לפרוסות ברוחב 1 ס"מ.
הכניסו למקפיא (רצוי בכלי סגור) ואכלו כאשר מתחשק.
אפשרויות גיוון:
ניתן להוסיף לבלילה אחד או יותר מהחומרים הבאים: פתיתי קוקוס ללא סוכר, כוסמת שהושרתה ויובשה, כף אבקת קקאו, מיץ מתפוז וקליפת תפוז מגורדת, חמוציות או צימוקים.
ניתן לגלגל את הכדור או הרולדה במגוון מוצרים, כגון: שבבי קוקוס, אבקת חרובים, שומשום או אגוזי מלך עם קליפת תפוז מגורדת טחונים במעבד מזון.
ציונה מלמן – שפית מוסמכת אוכל בריא – מנחה מגוון סדנאות בישול בריא ואורח חיים בריא, 074-7030879