מתכון פשוט של קוביות תפוחי אדמה ובטטות בתנור בשמן זית, שום ועשבי תיבול
חומרים:
4 תפוחי אדמה בינוניים
4 בטטות בינוניות
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
2 תיבוליות בזיליקום או עשבי תיבול
3 שיני שום חתוכות לפרוסות או כתושות
אופן ההכנה:
חותכים את תפוחי האדמה והבטטות לקוביות בגודל 2 ס"מ ומכניסים לשקית 'קוקי'.
בקערה קטנה ממיסים את התיבוליות במעט מים רותחים ומוסיפים את שמן הזית והשום.
את התערובת מכניסים לשקית הקוקי עם תפוחי האדמה והבטטות ומוודאים שהרוטב עוטף אותם.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים 40 דקות.
ממתכוני פסטיבל שמן הזית המתקיים בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה לציון ראשית המסיק.