מתכון ל- 4 מנות
חומרים:
2 בצלים בגודל בינוני – שטופים וקצוצים
4 שיני שום – מקולפות ופרוסות
4 ביצים
1/2 ק"ג תרד שטוף
2 כפות חמאת עיזים (כ- 50 גרם)
1/4 כוס שמנת מתוקה 32% טרה
1/4 כוס חלב עיזים 3.6% משק צוריאל
50 גרם קשקבל מגורד משק צוריאל
חופן אגוזי מלך
כפית שמן כמהין
אופן ההכנה:
מטגנים במחבת גדולה (על להבה בינונית) את הבצל עם חמאת העיזים עד השחמה.
מוסיפים למחבת את השום ואת עלי התרד ומאדים במשך כ-3 דקות
מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ואת חלב העיזים ומבשלים את התערובת כ– 10 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים למחבת את הביצים (אחת אחת, כמו ביצת עין) על תערובת התרד.
מפזרים מעל כל שטח פני המחבת את גבינת הקשקבל.
מטפטפים מעל גבינת הקשקבל את שמן הכמהין ומפזרים את אגוזי המלך.
מבשלים על להבה נמוכה כעשר דקות נוספות.
המלצת השף:
להגיש לצד השקשוקה לחם כפרי כהה.
צילום עדליי