טריולה – איטלקי וטעים בפתח תקווה

לא על מוסיקה חשבו חן חכים וצמד התמירים (תמיר חכים – השף ותמיר פיירמן) כאשר קראו למסעדה האיטלקית שלהם בשם הזה. משמעותו של השם מבחינתם הוא 'מסעדת השלושה', כפי שזה יכול היה לצלצל באיטלקית – טריולה

טריולה, כך נאמר בוויקיפדיה, היא סימן מוזיקלי. תרגומה החופשי לעברית הוא שלשת או מימין לשמאל: תמיר, תמיר חכים, חן חכיםשלישון (טרי=שלוש), ומשמעותה היא חלוקה של פעמה לשלוש, כאשר החלוקה הבסיסית של הפעמה היא לשתיים.

לא על מוסיקה חשבו חן חכים וצמד התמירים (תמיר חכים – השף ותמיר פיירמן) כאשר קראו למסעדה האיטלקית שלהם בשם הזה. משמעותו של השם מבחינתם הוא 'מסעדת השלושה', כפי שזה יכול היה לצלצל באיטלקית – טריולה.

גם הבחירה המוזרה של מיקום המסעדה, באיזור התעשייה בחלקה המזרחי של קריית אריה בפתח תקווה, בלב איזור המשרדים אשר כמעט שומם בשעות הלילה, התבררה כמוצלחת למדי. מסתבר שכאשר האוכל נכון ומדוייק, יימצאו תמיד אוהדים שיגיעו גם ממקומות שאינם בדיוק בסביבה המיידית.

והאוכל בטריולה אכן מדוייק. לשמחתי, ניתן בהחלט להוסיף את טריולה לרשימה המצומצמת של מסעדות איטלקיות בארץ שקרובות במידה רבה למדי למטבח האיטלקי האותנטי.
חסרות לי אמנם מנות האנטיפסטי שהמטבח האיטלקי מצטיין בהן, ואשר אצלנו הפכו למנות ירקות קלויים בחומץ ובשמן בלזמי, תוך דילוג על העושר העצום שאפשר למצוא בשולחן האנטיפסטי בכל מסעדה איטלקית בינונית.
אבל, כפיצוי, מנות הפסטה היו מדייקות, הן בכמות הרוטב (שלא כמו שמקובל בארץ להגיש את הפסטה בתוך "מרק" רוטב), והן בבישול לדרגת אל-דנטה מושלמת והשימוש בפסטה טרייה בלבד, אשר מביני דבר יידעו להעריך כהלכה.

פתחנו בפוקצ'ה (איך לא – אגב, באיטליה לא נוהגים להגיש פוקצ'ה בתחילת הארוחה, וברור שאם נמנעים מפוקצ'ה נשאר מקום רב יותר למנות העיקריות), ולצידה כרובית חלוטה מעט שנאפתה בתנור והוגשה עם גבינת פרמיג'אנו מגוררת מעל ורוטב איולי נפלא – מנה מצוינת לכל הדעות.

המשכנו בפפרדלה ברוטב פירות ים עם ממרח עגבניות מיובשות, עגבניות שרי ושמנת, ובמנת פסטה רדיאטורי ברוטב מצוין של שלושה סוגי פטריות – פורטובלו, שמפיניון ומחית כמהין ושמנת. הרביולי במילוי גבינת עיזים נימוחו בפה, למרות שרוטב הרוזה שבו הן הוגשו היה מעט כבד לטעמי.

גם מנות הקינוח, כמו הטירמיסו והפרופיטרולים, היו מצוינות, ובשולחנות שלידינו ראינו גם מנות ברוסקטה יפהפיות ופיצות תיאבוניות ביותר.
ואגב, התפריט היה חף משגיאות באיטלקית וגם זה הישג במחוזותינו.

מחירים: פוקצ'ה 14 ₪, פוקצ'ה סינטה 34 ₪, כרובית כמהין 34 ₪, פסטה רדיאטורי פונגי 51 ₪, פפרדלה די מארה 54 ₪, רביולי עזים 54 ₪, פיצה פורטבלה 52 ₪ – סה"כ 293 ₪ לארוחה ל-3 סועדים.
נחזור בשמחה, ולו רק כדי לדגום את הפיצה וכמה מן הרטבים שאינם מכילים שמנת.
הציון שלי 4 נקודות מתוך 5

טריולה
רח' השחם 14 פתח תקווה
טל. 03-9198444

קראו כתבה נוספת על מסעדת טריולה

מיהו ג'אקומו?
ג'אקומו – יעקב פיאלקוב, עוסק שנים רבות בבישול, ובבישול איטלקי בפרט.
הוא השתלם בבישול איטלקי אצל השף רוברטו פפי ברומא, אצל מרצ'לה חזן, ואצל כמה וכמה מאמהותיהם האיטלקיות של חבריו ברומא, בויצ'נצה ובנאפולי.
ג'אקומו עבד תקופת מה במסעדה ברומא, והייתה בבעלותו מסעדה, מעדניה, מפעל לייצור פסטה בשם "ג'אקומו".
כיום הוא מעביר קורסים בבישול איטלקי, עורך סעודות לקבוצות של עד 40 אנשים בבית הסועד, ומספק שירותי קייטרינג גורמה לקבוצות של עד 100 משתתפים.
כמו כן הוא כתב שני ספרי בישול תחת השם ג'אקומו ויולה/יעקב פיאלקוב.

ג'אקומו
רח' אצ"ג 10א' כפר סבא
טל. 052-6662124, 09-7410862
www.giacommo.net
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר