פיצה גרם – פיצה עם MBA

לעמי דהן יש תוכנית להקים רשת של 30 סניפים במהלך שבע שנים, בלי לוותר על האיכות. הוא בחר במכוון לעשות את הפיצות בעצמו, כדי להרגיש, להתנסות, להתלכלך – להיות בתוך הפיצה, כפי שהוא אומר

אל פיצה גרם, 'Pizza Gram פיצת שף לפי משקל', הגעתי דרך המקום ממנו מגיעים היום למקומות רבים, ובסיועו של מארק צוקרברג: פייסבוק.
מכאן עד ביקור פיזי בפיצה גרם השוכנת ברעננה, המרחק היה קצר, וכאן התוודעתי לאדם רב קסם ומעניין. וכן, יש גם פיצה מצוינת בקצה.

עמי דהן, בן 38, נשוי ואב לשלושה ילדים נולד וגדל בלוד. בצבא היה לוחם במשמר הגבול. יש לו תואר הנדסאי בנין, לאחר מכן למד ניהול רשתות תקשורת ,ולאחר מכן מנהל עסקים – תואר ראשון במכללת רופין, תואר שני בקריה האקדמית אונו.

במהלך הלימודים התחיל עמי לעבוד בשגרירות ארה"ב, תחילה כמאבטח ובהמשך התקדם ובתפקידו האחרון היה מנהל התפעול של השגרירות, בסך הכול 13 שנים.
בשלב זה סיים את עמי את עבודתו בשגרירות ארה"ב, וחשב 'מה הלאה'. אז עלה הרעיון של פתיחת פיצרייה, ואחרי ביקורים ב'פיצה זזה' בהוד השרון וב'טוני וספה' בתל אביב, התחדד הרעיון והוחלט ללכת על פיצה מרובעת במשקל.

עמי גייס את אחותו מירה דהן הקיבוצניקית מקיבוץ רגבים ע"י בנימינה וזיכרון יעקב, והשניים התחילו לעשות ניסיונות במטבח הביתי של מירה עד שהגיעו לתוצאה שהשביעה את רצונם. הם קנו תנור אפיית פיצות והתחילו להכין פיצות מרובעות במשקל – למכירה במשלוחים בלבד באזור קיבוץ רגבים. כך קם סניף אקספרס ראשון לרשת פיצה גרם המתהווה, שעם פתיחת הסניף ברעננה לפני מספר חודשים כוללת שני סניפים, אך זוהי רק ההתחלה.

כשאני שואל את עמי אם הוא למד טבחות או הכנת פיצות מהצד הקולינרי, הוא עונה לי: "הכול זה עסק". מסתבר שכבעל תואר MBA, עמי הכין תכנית עסקית מפורטת, לפיה היה צריך להגיע לרווח תפעולי בסניף החדש תוך שלושה חודשים. להפתעתו ושמחתו הוא הגיע לכך אחרי חודש בלבד.

סניף פיצה גרם ברעננה לא ממוקם ברחוב אחוזה הראשי של העיר, אלא ברחוב בורוכוב שהנו רחוב צדדי המתחבר לאחוזה. גם כאן הייתה מחשבה, לא רק לחסוך בעלויות שכר דירה ברחוב הראשי, אלא העובדה כי ברחוב בורוכוב ניתן למצוא חניה ולעבור פעמיים על פני פיצה גרם – בדרך לרחוב הראשי ובחזרה למכונית. "זה לא אומר שייכנסו לקנות, אבל היו כמה מקרים שאנשים הגיעו במוצ"ש, ואמרו: ראינו אתכם בשישי והחלטנו לנסות".

האפיון העיקרי של הפיצות של פיצה גרם הוא היותן מאוד אווריריות, עם חורים כמו בגבינה צהובה. מה הסוד? עמי ואחותו מירה פיתחו מתכון לבצק פיצה כנגזרת של הלחם שהם מכירים מהבית – לחם הפרנה המרוקאי, התאימו אותו לפיצה ועשו בצק דק יותר.

עמי מציע בפיצה גרם 18 סוגים שונים של פיצה (ראו פירוט בסוף) – מהפיצה המרגריטה שיש בה מוצרלה ורוטב עגבניות ובזיליקום לקישוט – למי שרוצה. הוא גאה בפיתוחים מקוריים כמו פיצה חצילים (מדהימה), פיצה עשבי תיבול, ופיצה ים תיכונית.
הפופולריות ביותר הן הים תיכונית, פיצה ארבעה בצלים, ופיצה סלמון אותה פיתח עמי כתחליף לפיצה שרימפס הממש לא כשרה אותה פגש בפיצריות שהיוו את מקור ההשראה שלו לפיצה המרובעת לפי משקל.
עמי אומר כי הפיצה הכי מיוחדת שלו היא פיצה נוטי המתוקה – קינוח שמגיע עם קרם נוטלה, מרשמלו, חלבה ואגוזים. המרשמלו נמס עם החלבה ונוצרת חגיגה של טעמים.

הקהל של פיצה גרם מתחיל בצעירים אוהבי פיצה, עם גבינת מוצרלה בלי תחליפים, ודרכם זה מגיע להורים.
יש לקוחה שבאה כל יום חמישי בסביבות שש בערב, ואומרת לעמי כי הפיצה שלו היא הצ'ופר של הבת שלה שמחכה ליום חמישי.  אותה אימא אוכלת פיצה חצילים, ראיתי אותה בפיצה גרם, ודרכה גם אני הגעתי לפיצה מעולה זאת.
ראיתי שני נערים אחים מהבניין הסמוך, שמגיעים לפיצה גרם מיום הפתיחה, טעמו פיצה סלמון והתאהבו בה, ורתמו מיד גם את אביהם שלא אוהב פיצות.

איזו פיצה הכי פופולרית עד עתה? "הים תיכונית, שנמצאת בדיוק בצד השני של הסקלה, מגוונת בטעמים, והייחוד שלה הוא במדליוני גבינת עזים והנענע", אומר עמי. "אם הים תיכונית הייתה אישה הייתי מתחתן איתה – גם יפה וגם טעימה".

ואיזו פיצה עמי הכי אוהב? "מרגריטה. החך שלי רגיש לטעמים יותר משל אדם ממוצע, וכשאני אוכל מרגריטה אני מרגיש את הבצק ואת הרוטב שלי, ובעיקר את טעם המוצרלה".

אני שואל את עמי מה מניע אותו: "היכולת להעניק, אפילו בלי לקבל חזרה. הדברים הקטנים מעצימים ונותנים כוח להמשיך. האנשים והילדים שבאים וחוזרים, לקוחות חדשים ותגובות הלקוחות".

לעמי יש בהחלט תכניות הלאה: "התוכנית הראשונית שלנו היא הקמת רשת של 30 סניפים במהלך שבע שנים, בלי לוותר על האיכות. בחרתי במכוון לעשות את הפיצות בעצמי, כדי להרגיש, להתנסות, להתלכלך – להיות בתוך הפיצה".

מגוון הפיצות של פיצה גרם:
פיצה מרגריטה – רוטב עגבניות, מוצרלה ועלי בזיליקום
פיצה שמפיניון – רוטב עגבניות, פטריות שמפיניון, מוצרלה ופרמז'ן
פיצה קואטרו פטריות – רוטב אלפרדו , פטריות שמפיניון, יער, פורטובלו, שימג'י, גבינת פטה ומוצרלה
פיצה מיקס עגבניות – רוטב עגבניות, מיקס פרוסות עגבניות שרי צבעוניות, מוצרלה ובזיליקום
פיצה קואטרו גבינות – רוטב אלפרדו, מוצרלה, פרמזן, פטה ורוקפור
פיצה קואטרו בצלים – רוטב עגבניות, בצל לבן, סגול, ירוק ועירית
פיצה עשבי תיבול – רוטב עשבי תיבול, מדליוני גבינת עיזים, זיתי קלמטה ובצל סגול
פיצה פלפלים – רוטב רוזה, פלפלים קלויים, פטריות ומוצרלה
פיצה בטטה – רוטב רוזה, בטטה מתוקה, מוצרלה ובזיליקום
פיצה סלמון – רוטב אלפרדו, פרוסות סלמון, בצל ירוק וגבינת פטה
פיצה ברוקולי – רוטב אלפרדו, גבעולי ברוקולי, אפונה, גבינת פטה ופרמז'ן
פיצה אנטיפסטי – בטטה, חציל, פטריות, בצל, פלפל, קישוא, אורגנו טרי ונגיעות מוצרלה
פיצה תרד – רוטב אלפרדו, תרד, מוצרלה ונגיעות פרמז'ן
פיצה טונה – רוטב עגבניות, טונה, לימון כבוש ונגיעות טחינה
פיצה ים תיכונית – רוטב עגבניות, פרוסות עגבניות טריות, זיתי קלמטה, פטה, נענע, זעתר
פיצה רגבים – רוטב עגבניות, מוצרלה, אנשובי, צלפים ובוטארגה (ביצי דגים)
פיצה שקשוקה – רוטב שקשוקה, ביצים רכות, עשבי תיבול ומוצרלה
פיצה מנגולד – עלי מנגולד מוקפצים בשום ושמן זית , אספרגוס, גבינת עיזים
פיצה נוטי – ממרח נוטלה משובח עם מרשמלו, חלווה, אגוזים, סוכריות צבעוניות

פיצה גרם – Pizza Gram
פיצת שף לפי משקל
רח' בורוכוב 8 רעננה
טל. 058-6060070
www.pizzagram.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר