טריולה – תחושה של חו"ל

ברחוב השחם 14 בפתח תקווה מצאנו את טריולה – מסעדה המשלבת ניחוחות איטלקיים לצד פיוז'ן עשיר ומטעמים שעושים חשק לעוד. סלטים, נשנושים ובר ענק לצד תפריט איטלקי שלא מבייש מסעדת שף בטוסקנה

ברחוב השחם 14 בפתח תקווה מצאנו את טריולה – מסעדה המשלבת ניחוחות איטלקיים לצד פיוז'ן עשיר ומטעמים שעושים חשק לעוד. סלטים, נשנושים ובר ענק לצד תפריט איטלקי שלא מבייש מסעדת שף בטוסקנה, וקיבלתם חוויה תוצרת חוץ עשירה בטעמים.

מאחורי טריולה עומדים שלושה שותפים: חן חכים, רק בן 27 אבל עם ניסיון וותק בתחום המסעדנות והאוכל, אחיו תמיר, ותמיר פיימן; שלושה צעירים עם מקום שהוא חלום ועושר קולינרי, כולל טאבון עבודת יד מאיטליה ומיקום מעולה.

פתחנו את הערב עם דרינק קר וטעים ביד, קוקטייל סנגרייה טריולה (45 ש"ח), ומלצרית חייכנית שדקלמה את התפריט בעל פה ולא התביישה להגיד מה טעים לה ומה לא.
בירה ויינשטפן (32 ש"ח) לבן הזוג ושני תפריטים עשירים ביד, והתחלנו את הערב.

בחירת המנה הראשונה הייתה קשה. מבחר עשיר מדי של מנות לצד מנות נשנושים עשו לנו חשק להכל, אולם לבסוף נפלה ההחלטה להתחיל עם מנת הדגל של המקום, כרובית טרטופו (36 ש"ח) המגיעה היישר מהטאבון עם שלל ניחוחות וטעמים המשלבים ארוגולה, עירית, פרמז'ן במידה, פטריות כמהין. זאת באה לצד פוקצ'ה (14 ש"ח) טרייה היישר מהטאבון, עם נגיעות קלות של מלח, פלפל גס ופסטו טרי בצד.

קרפצ'יו הבקר (44 ש"ח) גרם לנו להחליט שאין כמו בשר לפתוח את התיאבון, והזמנו גם קלמריו (36 ש"ח) – קלמרי מטוגן ופריך מתפריט הנשנושים של המקום המוגש עם איולי דיז'ון, שהצליח להפתיע אותנו ברמת הפריכות המושלמת שלו בשילוב האיולי.
אגב, הודות לפטנט של המסעדה: הנחת נייר חום בתחתית הקערה, המנה מגיעה חמה ופריכה ללא שמן.

בזמן ההמתנה למנות העיקריות, טעמנו את הקוקטיילים המצוינים שמציעה המסעדה לרגל ימי הקיץ החמים. לאחר שבדקנו את הלמברוסקו קאוויקיולי (24 ש"ח), בחרנו בדרינק נוסף שילווה את העיקרית שלנו – קוסמופוליטן (41 ש"ח) שהתגלה כקוקטייל טעים ומנצח, לא כבד מדי ולא חזק מדי.

בעצת המלצרית, וגם בשל ההמלצות שקיבלנו עוד לפני שהגענו לטריולה מחברים, בחרנו בשתי מנות פסטה: סטארצ'טי סינטה (58 ש"ח) עם דאבל סינטה בתוספת 10 ₪ – מנה חריפה הכוללת פרוסות סינטה צרובות, שמן זית, שום, צ'ילי, קרם שמנת, לימון, פטריות פורטבלו, בלסמי, ארוגולה ויין לבן. מנה טעימה מאוד, גדולה מאוד ועשירה בטעמים.
לצדה הגיעה מנת פפרדלה די מארה (68 ש"ח), הכוללת שרימפס, קלמרי, שמנת, שקדים, חמאה, עגבניות תמר, עגבניות מיובשות, חמאה, ברנדי, מוצרלה ופטרוזיליה – בחירה שהתגלתה כמוצלחת וטעימה. לא כבדה מדי ולא עשויה מדי.

אחרי עושר שכזה, החלטנו לנוח מעט ולשוחח מעט עם הבעלים, ולגלות כי המקום מביא אליו את כל הגילאים אבל בעיקר אנשים מעל גיל 27 עד מבוגרים ומשפחות.
בצהרים יש ארוחה עסקית המתחילה ב- 49 ש"ח, וכן, גם אז תקבלו את המנות גדולות ועשירות מאוד.
לחובבי האלכוהול כדאי לבדוק את מבחר היינות העשיר, הכולל לצד יינות ישראליים (טוליפ, בנימינה, ויתקין), גם יינות מצרפת, צ'ילה, ארה"ב ואיטליה, וכן מבחר משקאות קלים ובירות, וכמובן שלל קוקטיילים ואלכוהול במחירים סבירים מאוד.

רגע לפני שהמקום הופך לחשוך ורומנטי בשל השעה המאוחרת, בחרנו שני קינוחים עשירים, מוס ריבת חלב (36 ש"ח) וקרמבל תפוחים (36 ש"ח) היישר מהטאבון, וחשבון לשניים שעמד על 500 ₪.

למה כן לבקר? בר עשיר וגדול עם מסך ענק ומוזיקה טובה, כל שני יין ללא תחתית ב- 39 ₪, וכל צהרים עסקיות במחיר החל מ- 49 ש"ח. מה עוד? חניה קרובה, מיקום מעולה ותחושה של חו"ל מבלי לצאת מישראל. יש אפשרות לעשות במקום ארועים, ויש מנות למי ששומר על המשקל.

טריולה בר מסעדה
רח' השחם 14 פתח תקווה
טל. 9198444 – 03

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר