מסעדג – כמו עוגן בין סלעי הים

מזה שלושה דורות משפחת שטרית משמרת את המסורת של דגה טרייה מהים, כאשר לדברי הבעלים כל דג מקבל טיפול בהתאם לאופי שלו ופירות הים שכלולים בתפריט הם מאיכות טובה ורואים שזכו לטיפול מסור

טיילת בת גלים משנה את עורה חדשות לבקרים, אבל מסעדת מסעדג נטועה בה עמוק, כמו עוגן בין סלעי הים.

מזה שלושה דורות משפחת שטרית משמרת את המסורת של דגה טרייה מהים, כאשר לדברי הבעלים כל דג מקבל טיפול בהתאם לאופי שלו ופירות הים שכלולים בתפריט הם מאיכות טובה ורואים שזכו לטיפול מסור.

 

קונספט המסעדה בנוי על תפריט עסקיות בו הסועד משלם רק על המנה העיקרית ומקבל שלל צלוחיות סלטים, טריים וטעימים, איקרא, מטיאס, חצילים בשלל צורות הכנה, טבולה, סלט גזר חרפרף, קוביות סלק, גבינת פטה טעימה, וסליחה אם שכחתי סלט אחד או שניים או יותר.

בין המנות העיקריות: שרימפס, קלמארי, צדפות, דגים כגון מושט, בורי, פורל,ברבוניה, דניס ועוד רבים, במגוון צורות הכנה ולפי עונות השנה (מטוגנים או בגריל עם חמאה ושום), קבב על האש, סטייק פרגית. כמובן גם קינוחים, יין ואלכוהול.

 

הים הנשקף מחלונות המסעדה, והדגים בצלחת, עושים שמח בלב ובבטן. מאחר שבשולחן שלי ישב אחד שלא אוכל דגים,  הוא קיבל ארבעה שיפודי קבב טעימים, בשר שעשוי טוב, מתובלן במידה ואין תבלין שולט, עם הר של צ'יפס ופטריות מטוגנות.

 

לידו אכלו צלחת מעורב של שרימפס וקלמרי מטוגנים – כמות נאה של פירות ים בשרניים ועשויים בדיוק במידה הנכונה. רוטב לימון ושום שהוגש בצד היה טעים, וניכר בו שהטבח יודע לשלוט בכמויות של השום, וגם סלט ירוק קטן, טעים וטרי.

 

אני בחרתי מדגי היום – בקלה ים תיכונית, זאב הים, כזה שעלה בבוקר ברשת ואינו תמיד בנמצא. מנה של שלושה דגים נאים וגדולים שעברו טיגון. שניים מהם נטרפו, והשלישי נסע הביתה בטייק אוויי.

למרות שהשם בקלה עושה קונוטנציות של צנע וכאלה, זה לא מה שאתם מכירים. זה דג מלא בשר, קצת יותר מדי עצמות לדעתי, אבל טעים. טיגון ולצלחת, ורק לימון מלווה אותו.

 
לקינוח טעמנו בווריה ומלבי, שהיו בהחלט יופי של סיומת. לא מתוק מדי, בדיוק במידה. כמו המסעדה כולה – בדיוק במידה, וטעימה.

 

מסעדג
רח' פנחס מרגולין 29, בת גלים חיפה
טל. 04-8524441

כל השבוע, 12:00-23:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר