גארדן: הטאץ' של שף ניר צוק לארוחת הבוקר

ניר צוק תפס את המיקום בדיזנגוף סנטר בו שכנה פעם המבורגריה, והקים את מסעדת גארדן, שבתנור הגריל שלה מסתובבים עופות. מתמחים כאן בהכנת מנות צ'יפס אפויות ומטוגנות, שנעשות בשיטות חיתוך שונות

שף ניר צוק הוא לא רק טבח מוכשר, אלא גם יזם עתיר רעיונות ומעשים. כך הקים את מתחם ניר צוק ביפו – משולש של מסעדת יוקרה (קורדליה), ביסטרו זרוק (נועה), וגם בר (ג'אפה בר) – מאלה נותרה קורדליה המשלבת את קורדליה ונועה, הפועלת במיקומה של נועה – קצת מסובך.
ניר צוק פזל גם אל ירושלים, והקים מתחם מזון בתחנת הרכבת הישנה בעיר – הבזאר הקולינרי של ניר צוק.

אז יש יפו ויש ירושלים. ומה עם סתם תל אביב, ואם תל אביב אז הכי במרכז? כאן תפס ניר צוק את המיקום בדיזינגוף סנטר בו שכנה פעם המבורגריה, והקים את מסעדת גארדן, שבתנור הגריל שלה מסתובבים עופות, ומתמחים כאן בהכנת מנות צ'יפס אפויות ומטוגנות, שנעשות בשיטות חיתוך שונות.

מה הקשר בין בית מצלה עוף וצ'יפס – אותם אפשר לקחת או לשבת לאכול בקומה העליונה, לשם המסעדה 'גארדן' (להלן גינה, אבל למה לתת שם עברי?), אז זהו, שיש גינה אחורית למסעדה. ואם גינה, אליה ניתן להיכנס היישר מרחוב המלך ג'ורג', למה שלא יוצעו כאן ארוחות בוקר, שגם בהן אפשר לשלב צ'יפס.

כדרכו של ניר צוק, יש כאן התפייטות בתפריט ארוחת הבוקר אותו הביאה לנוהמלצרית המקסימה יולי (ביררנו איתה: היא לא משנה את שמה מדי חודש). התפריט מציע ליהנות עם גינה, עיתון, ציפור נודדת (כנראה נדדה, כי אנחנו לא ראינו אותה), סלט ירוק מהגג, ובו חסות הגדלות על גג הסנטר בשיטות הידרופוניות ואקוופוניות (קראו יותר על שיטות גידול אלה), חצילים בתחמיץ, זיתים סורים, ממרח עשבים, חלבה מוברחת (אולי מובחרת? לא, מוברחת משכם), פטוצ'יפס (סמל הבית), חלה מיני וחמאה, וכמובן חביתה מתוך היצע הכולל חביתת צ׳יפס עם תפוחי אדמה – 38 ₪; חביתת ביצים סטנדרטית (אפשר עם בצל)– 34 ₪, או חביתת נקניקיות עם צ'יפס – 42 ₪. בהחלט מחיר הוגן. המשקאות בתשלום נוסף.
.
הזמנו אחת חביתה נקניקיות עם צ'יפס ואחת בלי צ'יפס, קפוצ'ינו חזק ואחד נטול קפאין, מיץ תפוזים וגם גזוז אבטיח טבעי שהגיע בכוס בירה גדולה – אותו מכינים במקום מפרי טבעי, ללא חומרי טעם וריח, ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים – בקיצור כייף בקיץ, ומתי אצלנו לא קיץ?

אופיר, מנהל המסעדה (לשעבר מסעדת מסריק בירושלים), הכריח אותנו (האמינו לי) לטעום את המלבי שהם עושים במקום ומוגש בצנצנת. על זה נאמר: אם גם אתם לא תיהנו כמונו מארוחת בוקר בגינה של גארדן, אז אני צנצנת.

יוסי בן אודיס, סומלייה והבעלים של מסעדת טרקלין – מי שמבין דבר או שניים באוכל, מגיב:

גם אני הייתי שם – פירקנו חצי עוף צלוי ונהנינו מהגינה המדוברת, מהאוכל ומהשירות. תודה על ההמלצה לארוחת הבוקר – בהחלט ננסה אותה.

גארדן
דיזינגוף סנטר תל-אביב, צמוד לשער 7
כל השבוע 08:00 עד 11:30

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר