דיאבלו ברעות – ריענון להיצע הדל באזור

העיצוב מודרני ונעים לעין, עם נגיעות נוסטלגיות. התאורה טובה והמוזיקה בווליום נכון. האווירה הכללית קלילה ונעימה. התפריט מגוון מאוד, ואפשר למצוא בו משהו כמעט לכל טעם, גם עבור צמחונים וטבעונים

מודיעין והגבעות סביבה, הן מהאזורים המתפתחים ביותר בשנים האחרונות בישראל; ברמת התשתיות, באיכות החיים, ובהתאם לכך – בכמות האוכלוסייה ההולכת וגדלה.
למרות זאת, אופציות הבילוי, בייחוד בתחום המסעדות, מצומצמות יחסית. יש בעיר מספר מסעדות, אך המגוון אינו רחב במיוחד. הדבר נכון שבעתיים עבור המבלים והסועדים בסופי שבוע, או אלו התרים אחר מנות לא בהכרח כשרות – אז הופך החיפוש למאתגר במיוחד. 

על רקע זה שמנו פעמינו אל מסעדת דיאבלו, השוכנת ביישוב רעות הסמוך לעיר (ושייך לה מוניציפלית) – שעונה בדיוק על סעיפים אלה.
דיאבלו ממוקמת בתוך פארק המים של רעות, ומשמשת כמסעדת הבית שלו (אך ממשיכה לפעול גם כשפארק נסגר בשעות הערב), כך שיש כאן חנייה בשפע.
המסעדה הוקמה בשנת 2006 על ידי יורם אוליאל – שגם בנה ופיתח את התפריטים השונים במסעדה, ואפילו נכנס מדי פעם למטבח להכין בעצמו את המנות. המסעדה מציעה גריל בשרים אמריקאי, לצד פירות ים ומנות טאפאס שונות, כשבתפריט ניתן למצוא גם סלטים ופסטות.

דיאבלו פתוחה מ- 12 בצהרים עד חצות, ועל כן אינה מציעה ארוחות בוקר. אנו הגענו לדיאבלו בשעות הערב של יום חול, לארוחה זוגית.
פארק המים עדיין היה פעיל עם הגעתנו, ולמרות זאת, התחושה היא כי המסעדה הממוקמת בלב הפארק, נפרדת לחלוטין ממנו. למרות שהמסעדה צופה על הבריכה המקורה של הפארק, הדבר לא הורגש, הן מבחינת הרעש והן מבחינת ריח הכלור שבדרך כלל מלווה מקומות הסמוכים לבריכה – מה שהפתיע לטובה.
בהקשר זה, מעט חבל שהשירותים מצריכים יציאה מהמסעדה עצמה, לשירותים משותפים של קומפלקס הפארק עצמו, אם כי ברור שמדובר באילוץ מבני.

דיאבלו מחולקת לשני חללים כלליים: פנימי וחיצוני, כאשר בפנימי יש שני מפלסים. זרימת השולחנות טובה, ולא מרגישים צפיפות. בשולחנות שסביבנו היו סועדים נוספים, ובכל זאת הייתה תחושה של פרטיות יחסית.
העיצוב מודרני ונעים לעין, עם נגיעות נוסטלגיות. התאורה טובה והמוזיקה בווליום נכון. האווירה הכללית קלילה ונעימה – מאוד מתאימה לבילוי משפחתי או חברי.

התפריט, כאמור, מגוון מאוד, ואפשר למצוא בו משהו כמעט לכל טעם, גם עבור צמחונים וטבעונים.
המנות הראשונות כוללות מבחר מגוון של סלטים ומתאבנים, אך קיווינו למצוא מעט יותר אופציות לפירות ים במנות הפתיחה (ישנן שתיים כאלה). לעיקריות מוצע מגוון של מנות בשר, פסטות, דגים ופירות ים, והמחירים מפתיעים לטובה: כ-30-40 ₪ בממוצע למנות הראשונות, וכ-60-70 ₪ למנות העיקריות השונות.
המלצרית, אפרת, הייתה נעימה וחברותית מאוד, הכירה היטב את התפריט, וידעה להמליץ על מנות טובות. 

לפתיחה, חלקנו סינטה קריספי (39 ₪), קריספי קלאמרי (48 ₪), ופרחי כרובית אפויה (36 ₪). המנות היו גדולות מאוד – הסכמנו על כך שמנת הסינטה הקריספית, אפילו יכולה להיחשב על סמך גודלה כמנה עיקרית בפני עצמה במקומות מסוימים. הסינטה הייתה נהדרת, והשתלבה היטב עם רוטב הצ'ילי וצ'יפס הבטטה הדקיק.  
מנת הקלאמרי סיפקה שחקן חיזוק מפתיע: רוטב איולי לימון כבוש, שהוסיף עקצוצים מענגים מאוד לטבעות המטוגנות. הכרובית השלימה את התמונה בצורה טובה. אפייתה היא שינוי מבורך למנה מטוגנת בדרך כלל.

את מנות הפתיחה שטפנו עם מרגריטה בטעם מנגו מתפריט הקוקטיילים המסקרן, שהייתה קיצית ומרעננת, עם שילוב טעמים נהדר – שגם נראה מצוין.

לעיקריות בחרנו בפילה סלמון, המגיע עם מבחר פירות שוק עונתיים בשמן זית, שום, לימון, יין לבן, זיתי קלמטה וצמחי תבלין; וכן באחד מהספיישלים היומיים: מדליוני פילה בקר (220 גר') ברוטב יין ופירה.

זמן ההמתנה בין המנות היה סביר, ואפשר לקחת הפסקה קטנה, מבלי להרגיש שמחכים יותר מדי. הגעתן לשולחן של העיקריות, פתחה מחדש את התיאבון: המנות נראו והריחו פשוט מעולה. 

נתח הסלמון היה בשרני ומלא נפח, ונעשה בדיוק רב. טעמו היה חמצמץ ו"זיתי", ונימוח בפה – כמו גם הירקות שליוו את המנה. סלמון היא מנה מאתגרת, שכן דג זה נוטה להתייבש, ובדיאבלו בהחלט עמדו באתגר.
מדליוני הפילה נעשו במידת מדיום המתאימה למנה זו, והיו רכים ועסיסיים. ניכר היה כי מדובר בנתחים טריים ובאיכות טובה, הפירה הקטיפתי הוא תוספת ראויה, לצד שני רולים של ניוקי הממולאים בירקות שורש, שהשלימו מנה נהדרת ומומלצת מאוד. 

בין המנות זכינו לצ'ופר מעניין: שני שוטים של ערק בשילוב סילאן תוצרת המקום. למרבה ההפתעה, הטעמים השונים עובדים נהדר יחד. משקה מעניין וייחודי שמציעה המסעדה.

גם הקינוחים שמציעה דיאבלו נעשים במקום, ואכן מרגישים ביתיים מאוד: אנחנו הלכנו על המלצת המלצרית עם פאי הפקאן (27 ₪), וקרם ברולה. פאי הפקאן הגיע מלווה בכדורי גלידת וניל וקצפת אוורירית. הפאי עצמו היה מקורמל בצורה טובה – לא מתוק יתר על המידה, והשאיר מקום למתיקות המקורית של האגוזים. קרם הברולה סימן סיום טוב לארוחה, עם טעם וניל עשיר מאוד, וקראסט שהתפצפץ בפה.

חווינו ערב מהנה מאוד בדיאבלו: האוכל והשירות מצוינים, והאווירה במקום בהחלט נעימה ומזמינה. לתושבי האזור שמיצו את היצע המסעדות המקומי הדל מחכה פנינה לא מנוצלת שתאפשר לגוון – ברקע ובטעמים, גם בסופי השבוע.

דיאבלו
רח' הדרים 1 מכבים רעות
טל. 053-7933973

א' – שבת 24:00 – 12:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר