יקב סריג – שיראז 2006, גרפה וערק

משק סריג במושב מרחביה, אשר שורשיו נטועים אי שם בתחילת המאה הקודמת, (1918), עסק לאורך השנים בענפי חקלאות שונים ומגוונים. בדור הרביעי הוקם במשק "יקב סריג" המהווה המשך טבעי לפעילות החקלאית בתחום הכרם

את המידע הבא מצאנו בפייסבוק. לא טעמנו את יין היקב, ובכל זאת הסיפור מעניין:

משק סריג במושב מרחביה, אשר שורשיו נטועים אי שם בתחילת המאה הקודמת, (1918), עסק לאורך השנים בענפי חקלאות שונים ומגוונים. בדור הרביעי הוקם במשק "יקב סריג" המהווה המשך טבעי לפעילות החקלאית בתחום הכרם.

בשנת 1995 התחילו במשק ביבוא, אקלום וייצור חומר ריבוי לגפן, במיזם משותף עם יקבי רמת הגולן. לגידול חומר הריבוי נבחרו זנים (וכנות) נקיים מוירוסים שהובאו מצרפת, איטליה, ספרד, פורטוגל וארה"ב, חלקם ייחודיים ובלעדיים למשק סריג. כיום נטועים בחלקת הריבוי 39 זני גפן יין.

כחלק מתהליך האקלום וגידול חומר הריבוי מבוצע תהליך מעקב קפדני אחר הפרי, הכולל מעקבי הבשלה ואפיון תכונות הפרי.
לימוד תכונות הזנים השונים, המבוצע ע"י ד"ר פיני סריג, מדריך וחוקר גפן מזה 30 שנה, הוביל לבחירת שלושה זנים: סירה, מורבדרה וגרנש נואר, אשר ענביהם הצטיינו בתנאי המקום וניטעו החל משנת 2000 בהיקף מסחרי.

הכרם המסחרי הראשון במרחביה, 25 דונם מזן Syrah 747 (קלון צרפתי), נבצר לראשונה בשנת 2003 ומספק ענבים בין היתר ליין "שיראז רזרב" של יקב רקנאטי. החלקות החדשות יותר כוללות 25 דונם מהזן "מורבדר" וכן 20 דונם נוספים של גרנאש נואר.
הנטיעה והגידול מתבצעים תוך דגש על התאמת הכנה, הזן וצורת ההדלייה לקרקע ולאקלים של עמק יזרעאל על מנת לקבל ענבי יין איכותיים לייצור של יין בעל אופי "ישראלי". אזור הגידול בלב העמק סמוך למיקומו של כרם נבות היזרעאלי אשר בסיפור התנכי חמד אותו המלך אחאב.

גידול הענבים מתבצע תחת פיקוח של תקן ISO 9002 ולפי הנהלים המחמירים ביותר של האיחוד האירופי EUROGAP)). דגש רב מושם על גידול ידידותי לסביבה, תוך שימוש בקומפוסט לדישון, שימוש בחרקים מועילים, להדברת מזיקים ודורסים להדברת נברנים.

אמיר סריג, היינן בוגר לימודי ביוטכנולוגיה, עבד 4 שנים כעוזר יינן ביקב רקנאטי, וכיום עובד כיינן ומנהל ייצור ביקב תבור. אמיר משמש בזמנו הפנוי כיינן ביקב המשפחתי שמייצר כיום כ-2,000 בקבוקי יין בשנה, כולם מזן השיראז/סירה. כל העבודה בכרם וביקב מתבצעת על ידי בני המשפחה.

מראשיתו הוקם היקב ללא פשרות, והוא מתהדר בציוד הטכנולוגי המתקדם מסוגו בעולם, וכולל בין היתר מיכלי נירוסטה מקוררים בעלי בקרה אלקטרונית, משאבת ענבים פריסטלטית, ומסחטת ממברנה ממוחשבת.

כיום נמצא מבנה היקב העתידי בשלבים מתקדמים של תכנון משכנו החדש במתחם יחיד מסוגו אשר יוקם בין הכרמים במושב מרחביה. הייצור יגדל לכ- 20,000 בקבוקים בשנה.

יקב סריג שיראז 2006 
היין הראשון של יקב סריג. הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי במספר שורות אשר עברו דילול מיוחד להקטנת כמות הפרי, וע"י כך הגברת הטעם והצבע האופייניים לזן השיראז.
לאחר 3 ימים של השרייה בקור, עבר היין תסיסה על הקליפות במיכלי נירוסטה במשך 14 יום ובעקבותיה סחיטה עדינה.
היין התיישן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי, ולא עבר תהליכי סינון והצללה.

גרפה וערק
בנוסף לציוד הטכנולוגי המודרני רכש יקב סריג מזקקת נחושת כפרית צרפתית מסורתית (ALAMBIK), ובה מזקקים גרפה וערק, שניהם תוצרי תסיסה טבעית של ענבי יין לבנים, שניבצרים בבציר מאוחר (LATE HARVEST), עם אחוזי סוכר גבוהים במיוחד (30%), אשר נסחטים בעדינות, מותססים ללא תוספים, ומזוקקים פעמיים (גרפה), או שלוש – בתוספת זרעי אניס (ערק).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר