מבט על יקב: טוליפ – איך שיקב מתפתח

יקב טוליפ (כשר) הממוקם בקריית טבעון, וליתר דיוק בכפר תקווה בו מתגוררים בעלי מגבלות וצרכים מיוחדים, הנו יקב בוטיק משפחתי בבעלות ובניהול משפחת יצחקי, המנכ"ל: רועי יצחקי. היינן: דוד בר אילן

יקב טוליפ (כשר) הממוקם בקריית טבעון, וליתר דיוק בכפר תקווה בו מתגוררים בעלי רועי יצחקי, טוליפמגבלות וצרכים מיוחדים, הנו יקב בוטיק משפחתי בבעלות ובניהול משפחת יצחקי, המנכ"ל: רועי יצחקי. היינן: דוד בר אילן.

לא מכבר הודיע היקב על הגדלה משמעותית של ייצור היינות בהשקעה של יותר מ-2 מיליון ₪, זאת במטרה להגיע ל-220,000 בקבוקים בבציר 2013 המתחיל בקרוב.
בכדי לאפשר את הגידול, נבנה ביקב חדר חביות נוסף, נרכשו חביות נוספות, שישה מכלי תסיסה חדשים, וקו מילוי ואריזת בקבוקים המוגדר כחדשני.

בתהליך הוגדלה גם התרומה לכפר תקווה בו שוכן היקב, כולל גיוס חברים נוספים מהמקום – חלקם כעובדים קבועים וחלקם במיקור חוץ לשלבי האריזה, שכירת שטח נוסף מכפר תקווה לצורך הגדלת שטח היקב, ורכישת מתנות נוספות אותן מייצרים החברים, בעקבות הגדלת מספר המארזים המתאפשר כתוצאה מהגידול במספר הבקבוקים המיוצרים.

אלון גונן ואנוכי נפגשנו עם רועי יצחקי ודוד בר אילן, ובנוסף לטעימת יינות חדשים של היקב, שטרם יצאו לשוק, קיבלנו מספר נתונים מעניינים ומחכימים על יקב טוליפ.

ייצור
בשנת הפעילות הראשונה של היקב, 2003 –לפני 10 שנים, יוצרו בו 7,000 בקבוקים. השנה ייוצרו 220,000 בקבוקים.
רועי יצחקי אומר כי נקודת מיצוי יכולת הייצור של היקב תהיה סביב 250,000 בקבוקים.
מה יעשו אז? אפשרות אחת היא להישאר בגודל זה. אפשרות אחרת היא להתרחב הצידה – אם דרך הקמת יקב נוסף, או רכישת יקב אחר.

בתחום היינות הלבנים מזהים ביקב כבר שנתיים עליה בביקוש, לצד זנים חדשים וייננות משופרת, והשנה מתחילים לייצר סוביניון בלאן נקי, עם הצללת הגפנים חלק גדול מהזמן.

יצוא
בשנת 2012 עמד יצוא יקב טוליפ על 20% מהייצור. ב- 2013 יגיע היצוא ל- 25%.
יעדי היצוא העיקריים הם ארה"ב, אנגליה, צרפת – שם רוצים יינות כשרים, אך גם סינגפור, תאילנד (אליה נשלחו 2,500 בקבוקים), אוקראינה, וסין בתהליך.

היינן דוד בר אילןדוד בר אילן, טוליפ
דוד נולד במושב בית שערים, וגדל בטבעון. לדבריו הוא הגיע ליין מאהבה, אם כי התחיל בלחם ארז בשנת 2000 כברמן-בריסטה. עבד בציר אחד ביקב שורק, למד בתל חי, ולאחר מכן עבד בשני יקבים בצפון טסמניה באוסטרליה.

עם שובו ארצה היה שותף להקמת יקב קשת במגדל העמק, שרכש את יקב אמפורה. מעבר ללימודי מנהל עסקים במכללת רופין, ואז הגיע ליקב טוליפ והחליף את היינן תמיר ארצי, כשהיו לו חמישה ימי התארגנות לבציר, תוך עבודה במקביל במקום אחר.

בר אילן אומר כי הוא מכבד את התפיסה הייננית של יקב טוליפ עד כניסתו לתפקיד, אותה הוא רואה כתפיסת עולם חדש יחסית, עם תקשורת הדדית בריאה עם השוק והבנת רצונותיו.
השינוי הגדול שלו: פחות זמן בחבית. היינות עתה יותר פירותיים ופחות בומבסטיים מאשר בעבר.
רועי יצחקי מוסיף: "יש קו ליקב, והשינויים יהיו בניואנסים, אבל טעם הקהל משתנה לכיוון הים התיכון".

חלוקת הזנים בייצור יינות יקב טוליפ:
קברנה סוביניון – 30%
קברנה פרנק – 20-25%
סירה – 15%
שיראז – 5%
מרלו – 15%
פטי ורדו – פחות ממרלו
כמו כן: קריניאן, מורבדר ומלבק.

"הקטרים" של היקב:
• White Tulip
• קברנה פרנק
• Black Tulip

יינות חדשים שטרם יצאו לשוק:
• Espero – בלנד של סירה, קברנה פרנק ומרלו, 12 חודשי חבית.
• יין העשור – יקרא DNA בסדרת Creation (בין הרזרב ל- Black Tulip). עשוי ממרבית זני היקב, וייוצרו ממנו רק 2,500 בקבוקים.

יקב טוליפ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר