חומרים (ל- 8 מנות):
½1-2 ק"ג פילה מדומה
למרינדה:
2 כוסות (¼ ליטר) יין אדום קברנה
1 כפית מלח
2 כפות גרידת שורש ג'ינג'ר קלוף
1 ליטר מים
1 בצל/ 3 בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
5 יחידות פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 גזר, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
½ כוס צימוקים
150 גרם קונפיטורה פירות
להגשה:
6 ראשי אנדיב, חתוכים לרבעים לאורך
1 לימון, חצוי ופרוס לפרוסות דקות
½ כפית מלח גס
¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
שמים בסיר את כל החומרים למרינדה, מביאים לרתיחה ומצננים כחצי שעה במקרר.
מניחים את נתח הבשר בכלי מתאים, יוצקים מעליו את המרינדה, מכסים, מחזירים למקרר לשעתיים עד 24 שעות.
מדי פעם הופכים את נתח הבשר (לפחות פעם אחת) בכדי שכל הבשר יספוג את המרינדה.
מוציאים את הבשר מהמרינדה ומייבשים.
בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית, מכניסים את הבשר וצולים כ- 4 דקות מכל צד, עד להזהבה.
מוסיפים את נוזלי המרינדה והירקות, כוס מים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעתים וחצי, או עד שמתרכך לגמרי.
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מניחים את האנדיב בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומערבבים עם 4 כפות שמן זית, פרוסות לימון ומלח גס ואופים כ-15 דקות, או עד שהאנדיב מתרככים.
הגשה:
מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצלחת הגשה מרכזית.
מתבלים את הרוטב במלח ופלפל.
חותכים את הצלי לפרוסות דקות, מסדרים לידם את האנדיבים האפויים, יוצקים מעל מעט מהרוטב ומגישים.