צלי בשר ביין אדום על מצע אנדיב

חומרים (ל- 8 מנות):½1-2 ק"ג פילה מדומה למרינדה:2 כוסות (¼ ליטר) יין אדום קברנה1 כפית מלח2 כפות גרידת שורש ג'ינג'ר קלוף1 ליטר מים 1 בצל/ 3 בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות5 יחידות פלפל אנגלי2 עלי דפנה1 גזר, קלוף וחתוך לפרוסות דקות½ כוס צימוקים150 גרם קונפיטורה פירות להגשה:6 ראשי אנדיב, חתוכים לרבעים לאורך1 לימון, חצוי ופרוס לפרוסות דקות½ כפית מלח גס¼ כוס שמן זית מלח ופלפלאופן ההכנה:שמים בסיר את כל החומרים למרינדה, מביאים לרתיחה ומצננים כחצי שעה במקרר. מניחים את נתח הבשר בכלי מתאים, יוצקים מעליו את המרינדה, מכסים, מחזירים למקרר לשעתיים עד 24 שעות.מדי פעם הופכים את נתח הבשר (לפחות פעם אחת) בכדי שכל הבשר יספוג את המרינדה.מוציאים את הבשר מהמרינדה ומייבשים. בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית, מכניסים את הבשר וצולים כ- 4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוסיפים את נוזלי המרינדה והירקות, כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעתים וחצי, או עד שמתרכך לגמרי. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מניחים את האנדיב בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומערבבים עם 4 כפות שמן זית, פרוסות לימון ומלח גס ואופים כ-15 דקות, או עד שהאנדיב מתרככים.הגשה:מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצלחת הגשה מרכזית. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל. חותכים את הצלי לפרוסות דקות, מסדרים לידם את האנדיבים האפויים, יוצקים מעל מעט מהרוטב ומגישים.לפרטים ומתכונים נוספים

חומרים (ל- 8 מנות):
½1-2 ק"ג פילה מדומה
למרינדה:
2 כוסות (¼ ליטר) יין אדום קברנה
1 כפית מלח
2 כפות גרידת שורש ג'ינג'ר קלוף
1 ליטר מים
1 בצל/ 3 בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
5 יחידות פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 גזר, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
½ כוס צימוקים
150 גרם קונפיטורה פירות
להגשה:
6 ראשי אנדיב, חתוכים לרבעים לאורך
1 לימון, חצוי ופרוס לפרוסות דקות
½ כפית מלח גס
¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
שמים בסיר את כל החומרים למרינדה, מביאים לרתיחה ומצננים כחצי שעה במקרר.
מניחים את נתח הבשר בכלי מתאים, יוצקים מעליו את המרינדה, מכסים, מחזירים למקרר לשעתיים עד 24 שעות.
מדי פעם הופכים את נתח הבשר (לפחות פעם אחת) בכדי שכל הבשר יספוג את המרינדה.
מוציאים את הבשר מהמרינדה ומייבשים.
בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית, מכניסים את הבשר וצולים כ- 4 דקות מכל צד, עד להזהבה.
מוסיפים את נוזלי המרינדה והירקות, כוס מים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעתים וחצי, או עד שמתרכך לגמרי.
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מניחים את האנדיב בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומערבבים עם 4 כפות שמן זית, פרוסות לימון ומלח גס ואופים כ-15 דקות, או עד שהאנדיב מתרככים.

הגשה:
מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצלחת הגשה מרכזית.
מתבלים את הרוטב במלח ופלפל.
חותכים את הצלי לפרוסות דקות, מסדרים לידם את האנדיבים האפויים, יוצקים מעל מעט מהרוטב ומגישים.

לפרטים ומתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר