קבב לצד סלט עשבי תיבול

חומרים להכנת הקבב:1 ק"ג צוואר בקר טחון פעם אחת(מכמות בשר זו ניתן להכין כ- 30-35 קבבים שיתאימו ל 4-5 סועדים)1 זר פטרוזיליה (העלים בלבד)3 בצלים סגולים בגודל בינוני1 כף כמוןמלח , פלפלמעט שמן זיתאופן הכנת הקבב:קוצצים את עלי הפטרוזיליה דק. מגרדים במגרדת את הבצלים הסגולים, סחוטים מתוכם את המיץ ושומרים רק את בשר הבצל. מערבבים את כל החומרים והתבלינים (מלח ופלפל לפי הטעם) בקערה ולשים היטיב בעזרת הידיים. משמנים את הידיים בשמן זית ויוצרים כדורים, מועכים כל כדור קלות ומניחים בתבנית משומנת. כשהמנגל מוכן צולים את הקבבים עד למידת הצלייה הרצויה (המלצת השף: מידת צלייה מדיום).חומרים לסלט עשבי התיבול:1 זר פטרוזיליה1 זר כוסברה1 צרור בצל ירוק2 כפות גדושות של לימון כבוש1 כף שומשום שחורמלח גס, שמן זיתאופן הכנת הסלט:מפרידים את העלים מגבעולי הפטרוזיליה והכוסברה ושמים בקערה. חותכים את עלי הבצל הירוק לחתיכות באורך סנטימטר ומוסיפים לשאר העלים. מוסיפים את לימון כבוש (ניתן להגדילאו להקטין את הכמות לפי הטעם), השומשום השחור, המלח הגס ובוזקים שמן זית. מערבים ומעבירים לקערת הגשה הולמת.איש היין גיא גולדמן, מ- Bin281 ממליץ על היין המתאים למנה:מומלץ להגיש לצד המנה יין שורש של יקב צרעה. זהו יין המורכב מענבי קברנה סוביניון, סירה ומרלו – בעל מורכבות ארומטית ומגע קטיפתי. היין התיישן בחביות עץ אלון במשך כ-16 חודשים, ומומלץ לחדררו טרם שתייה.

חומרים להכנת הקבב:
1 ק"ג צוואר בקר טחון פעם אחת
(מכמות בשר זו ניתן להכין כ- 30-35 קבבים שיתאימו ל 4-5 סועדים)
1 זר פטרוזיליה (העלים בלבד)
3 בצלים סגולים בגודל בינוני
1 כף כמון
מלח , פלפל
מעט שמן זית

אופן הכנת הקבב:
קוצצים את עלי הפטרוזיליה דק.
מגרדים במגרדת את הבצלים הסגולים, סחוטים מתוכם את המיץ ושומרים רק את בשר הבצל.
מערבבים את כל החומרים והתבלינים (מלח ופלפל לפי הטעם) בקערה ולשים היטיב בעזרת הידיים.
משמנים את הידיים בשמן זית ויוצרים כדורים, מועכים כל כדור קלות ומניחים בתבנית משומנת. כשהמנגל מוכן
צולים את הקבבים עד למידת הצלייה הרצויה (המלצת השף: מידת צלייה מדיום).

חומרים לסלט עשבי התיבול:
1 זר פטרוזיליה
1 זר כוסברה
1 צרור בצל ירוק
2 כפות גדושות של לימון כבוש
1 כף שומשום שחור
מלח גס, שמן זית

אופן הכנת הסלט:
מפרידים את העלים מגבעולי הפטרוזיליה והכוסברה ושמים בקערה.
חותכים את עלי הבצל הירוק לחתיכות באורך סנטימטר ומוסיפים לשאר העלים. מוסיפים את לימון כבוש (ניתן להגדיל
או להקטין את הכמות לפי הטעם), השומשום השחור, המלח הגס ובוזקים שמן זית.
מערבים ומעבירים לקערת הגשה הולמת.

איש היין גיא גולדמן, מ- Bin281 ממליץ על היין המתאים למנה:
מומלץ להגיש לצד המנה יין שורש של יקב צרעה. זהו יין המורכב מענבי קברנה סוביניון, סירה ומרלו – בעל מורכבות ארומטית ומגע קטיפתי.
היין התיישן בחביות עץ אלון במשך כ-16 חודשים, ומומלץ לחדררו טרם שתייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר