חומרים:
נתח שלם של פילה בקר במשקל קילו וחצי לפחות, מיושן טוב
5 פטריות פורטובלו מוצקות
חופן פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס עבה
מלח ים גס
2 כפות חרדל חלק
חצי כוס יין אדום
אופן ההכנה:
לעשות פתח עמוק לכל אורכו של נתח הפילה ולהרחיב אותו עם 2 אצבעות.
לקצוץ את הפטריות והפטרוזיליה ולהקפיץ על מחבת עם מעט שמן זית כשתי דקות.
להוסיף את היין והתבלינים ולצמצם עד שהפטריות יבשות.
למלא את פילה הבקר בפטריות.
למרוח עליו 2 כפות חרדל חלק.
לתבל בפלפל שחור גרוס עבה ומלח ים גס.
לחמם תנור ל- 220 מעלות.
להכניס את הנתח על תבנית משומנת קלות לתנור החם.
לאחר 10 דקות להנמיך את החום ל- 180 מעלות ולאפות כרבע שעה.
להוציא מהתנור ולצנן מעט על קרש חיתוך.
טיפ להגשה:
בזמן שהנתח מצטנן מעט, להניח על התבנית בה היה הנתח, עגבניות שרי עם הגבעולים.
לצקת שמן זית משובח, לתבל במלח גס וזרעי כוסברה.
להכניס לתנור חם מאוד ל- 10 דקות ולהגיש עם הפילה.