חומרים ל-8 מנות:
½1-2 ק"ג פילה מדומה
למרינדה:
2 כוסות (¼ ליטר) יין אדום (רצוי מסוג קברנה סוביניון)
1 כפית מלח
2 כפות שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר
1 ליטר מים
3 בצלצלי שאלוט קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
5 יחידות פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 גזר מקולף וחתוך לפרוסות דקות
½ כוס צימוקים
150 גרם קונפיטורת פירות
להגשה:
6 ראשי אנדיב חתוכים לרבעים לאורך
1 ליים או לימון חצוי ופרוס לפרוסות דקות
½ כפית מלח גס
¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
שמים בסיר את כל חומרי המרינדה, מביאים לרתיחה ומצננים כחצי שעה במקרר.
מניחים את נתח הבשר בכלי מתאים, יוצקים מעליו את המרינדה, מכסים, מחזירים למקרר לשעתיים עד 24 שעות.
מדי פעם הופכים את נתח הבשר, בכדי שכל הבשר יספוג את המרינדה.
מוציאים את הבשר מהמרינדה ומייבשים.
בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית, מכניסים את הבשר וצולים כ- 4 דקות מכל צד, עד שמשחים.
מוסיפים את נוזלי המרינדה והירקות ועוד כוס מים, ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעתים וחצי, או עד שהבשר רך לגמרי.
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
מניחים את האנדיב בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומערבבים עם 4 כפות שמן זית, פרוסות לימון ומלח גס.
אופים כ-15 דקות, או עד שהאנדיב רך.
מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצלחת הגשה מרכזית. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל.
חותכים את הצלי לפרוסות דקות, מסדרים ליד הבשר את האנדיב האפוי , יוצקים מעל מעט מהרוטב ומגישים.
מתכונים נוספים וכן טיפים לבישול עם מוצרי חוות תקוע תמצאו באתר החווה
צילום דני לרנר