מרכיבים:
קילו וחצי בשר
עלי דפנה
פלפל אנגלי
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 גזרים קלופים פרוסים דק
כוס סלרי חתוך
3 פלפלים, אדום, כתום, צהוב– אפשר גם צבע אחד- חתוכים לקוביות
1/3 כוס סויה (רצוי קיקומן)
800 גר' עגבניות מרוסקות (קופסה)
רסק עגבניות, קופסה קטנה
טימין, מלח, פלפל שחור
אופן הכנת הבקר:
מבשלים את בשר הראש במים עם עלי דפנה ופלפל אנגלי, עד כדי ריכוך (כ- 3 שעות).
בדיקת רכות הבשר בעזרת שיפוד או מזלג שנכנס ויוצא בקלות.
מצננים וחותכים לקוביות קטנות.
אופן הכנת רוטב סלסה:
מטגנים את הבצל, מוסיפים גזר וסלרי.
אחרי 5 דקות מוסיפים את הפלפלים.
לאחר 10 דקות נוספות מוסיפים: סויה, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, טימין, מלח, פלפל.
מבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהרוטב מתחיל להיות סמיך.
את שני המרכיבים אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 4 ימים.
ביום ההגשה מחממים את הרוטב ומוסיפים את קוביות הבשר.
לאחר שהתבשיל מגיע לרתיחה עדינה רצוי לתבל בכמון.
לטעם פיקנטי מוסיפים שטה גרוסה.