בקר ברוטב סלסה

מרכיבים:קילו וחצי בשר עלי דפנה פלפל אנגלי2 בצלים חתוכים לקוביות4 גזרים קלופים פרוסים דקכוס סלרי חתוך3 פלפלים, אדום, כתום, צהוב– אפשר גם צבע אחד- חתוכים לקוביות1/3 כוס סויה (רצוי קיקומן)800 גר' עגבניות מרוסקות (קופסה) רסק עגבניות, קופסה קטנהטימין, מלח, פלפל שחוראופן הכנת הבקר:מבשלים את בשר הראש במים עם עלי דפנה ופלפל אנגלי, עד כדי ריכוך (כ- 3 שעות). בדיקת רכות הבשר בעזרת שיפוד או מזלג שנכנס ויוצא בקלות.מצננים וחותכים לקוביות קטנות.אופן הכנת רוטב סלסה:מטגנים את הבצל, מוסיפים גזר וסלרי.אחרי 5 דקות מוסיפים את הפלפלים.לאחר 10 דקות נוספות מוסיפים: סויה, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, טימין, מלח, פלפל.מבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהרוטב מתחיל להיות סמיך.את שני המרכיבים אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 4 ימים. ביום ההגשה מחממים את הרוטב ומוסיפים את קוביות הבשר. לאחר שהתבשיל מגיע לרתיחה עדינה רצוי לתבל בכמון. לטעם פיקנטי מוסיפים שטה גרוסה.

מרכיבים:
קילו וחצי בשר
עלי דפנה
פלפל אנגלי
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 גזרים קלופים פרוסים דק
כוס סלרי חתוך
3 פלפלים, אדום, כתום, צהוב– אפשר גם צבע אחד- חתוכים לקוביות
1/3 כוס סויה (רצוי קיקומן)
800 גר' עגבניות מרוסקות (קופסה)
רסק עגבניות, קופסה קטנה
טימין, מלח, פלפל שחור

אופן הכנת הבקר:
מבשלים את בשר הראש במים עם עלי דפנה ופלפל אנגלי, עד כדי ריכוך (כ- 3 שעות).
בדיקת רכות הבשר בעזרת שיפוד או מזלג שנכנס ויוצא בקלות.
מצננים וחותכים לקוביות קטנות.

אופן הכנת רוטב סלסה:
מטגנים את הבצל, מוסיפים גזר וסלרי.
אחרי 5 דקות מוסיפים את הפלפלים.
לאחר 10 דקות נוספות מוסיפים: סויה, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, טימין, מלח, פלפל.
מבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהרוטב מתחיל להיות סמיך.

את שני המרכיבים אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 4 ימים.
ביום ההגשה מחממים את הרוטב ומוסיפים את קוביות הבשר.
לאחר שהתבשיל מגיע לרתיחה עדינה רצוי לתבל בכמון.
לטעם פיקנטי מוסיפים שטה גרוסה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר