ביף בורגיניון חורפי

חומרים ל- 6 סועדים:1 קילו קוביות בשר חתוכות גס מנתח של צוואר, שייטל או צלעות (אפשר גם, גם וגם)3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים3 גזרים חתוכים לטבעות10 שיני שום10 בצלצלי שאלוט2 שורש פטרוזיליה חתוך לטבעות2 שורש סלרי חתוך לקוביות גסותבוקה גרני (טימין, רוזמרין, עלי דפנה – קשורים יחד) ארטישוק ירושלמי – אפשר לשים בסיר כמה יחידותסלסלת פטריות פלפל שחור, מלחבקבוק יין אדום (אפשר גם כאלה שנשארו מהם רבעים או חצאים ונשמרו במקרר)2 כוסות מים רתוחיםאופן ההכנה:לשים את הכול בסיר חוץ מהפטריות. להביא לרתיחה.להנמיך להבה ולבשל מכוסה שעתיים.להוסיף את הפטריות לרבע שעה נוספת. להוציא את הבוקה גרני.תוספות לאמיצים: אפשר לשים עצמות מח, אפשר להשתמש בזנב שור.הגשה: על פסטה, או כמו שהוא – עם כוס יין אדום.

חומרים ל- 6 סועדים:
1 קילו קוביות בשר חתוכות גס מנתח של צוואר, שייטל או צלעות (אפשר גם, גם וגם)
3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
3 גזרים חתוכים לטבעות
10 שיני שום
10 בצלצלי שאלוט
2 שורש פטרוזיליה חתוך לטבעות
2 שורש סלרי חתוך לקוביות גסות
בוקה גרני (טימין, רוזמרין, עלי דפנה – קשורים יחד)
ארטישוק ירושלמי – אפשר לשים בסיר כמה יחידות
סלסלת פטריות
פלפל שחור, מלח
בקבוק יין אדום (אפשר גם כאלה שנשארו מהם רבעים או חצאים ונשמרו במקרר)
2 כוסות מים רתוחים

אופן ההכנה:
לשים את הכול בסיר חוץ מהפטריות.
להביא לרתיחה.
להנמיך להבה ולבשל מכוסה שעתיים.
להוסיף את הפטריות לרבע שעה נוספת.
להוציא את הבוקה גרני.

תוספות לאמיצים:
אפשר לשים עצמות מח, אפשר להשתמש בזנב שור.

הגשה:
על פסטה, או כמו שהוא – עם כוס יין אדום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר