חומרים ל- 6 סועדים:
1 קילו קוביות בשר חתוכות גס מנתח של צוואר, שייטל או צלעות (אפשר גם, גם וגם)
3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
3 גזרים חתוכים לטבעות
10 שיני שום
10 בצלצלי שאלוט
2 שורש פטרוזיליה חתוך לטבעות
2 שורש סלרי חתוך לקוביות גסות
בוקה גרני (טימין, רוזמרין, עלי דפנה – קשורים יחד)
ארטישוק ירושלמי – אפשר לשים בסיר כמה יחידות
סלסלת פטריות
פלפל שחור, מלח
בקבוק יין אדום (אפשר גם כאלה שנשארו מהם רבעים או חצאים ונשמרו במקרר)
2 כוסות מים רתוחים
אופן ההכנה:
לשים את הכול בסיר חוץ מהפטריות.
להביא לרתיחה.
להנמיך להבה ולבשל מכוסה שעתיים.
להוסיף את הפטריות לרבע שעה נוספת.
להוציא את הבוקה גרני.
תוספות לאמיצים:
אפשר לשים עצמות מח, אפשר להשתמש בזנב שור.
הגשה:
על פסטה, או כמו שהוא – עם כוס יין אדום.