תבשיל לחי ביין אדום

המרכיבים לסיר גדול:3 קילו לחי עגל בגוש אחד, נקי משומן (מומלצת סכין חדה וטובה לניקוי בשר)בקבוק שלם של יין אדוםעשבי תיבול לפי הטעם – רוזמרין, טימין2 בצל גדול2 גזרירקות שורש לפי הטעם – סלרי, גזר, ארטישוק ירושלמי, ועוד אופן ההכנה:צורבים את הלחי על האש במחבת – "סוגרים" מכל הפינות.לוקחים סיר ומוזגים לתוכו בקבוק שלם של יין אדום. מביאים לרתיחה ונותנים לאלכוהול להתאדות.ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין וטימין בזמן הצמצום, על מנת שהיין יקבל עוד טעמים.לוקחים בצל וגזר, אפשרי שלמים או חתוכים לרבעים. שמים בתנור, עד שהם נראים שרופים מבחוץ.מוסיפים ליין שבסיר את הלחי.מוסיפים מים שימלאו את הסיר עד חלקו העליון.מבשלים לפחות ארבע שעות על אש נמוכה.במהלך הבישול ניתן להוסיף באמצע ירקות קדירה. מומלצים סלרי, גזרים, וארטישוק ירושלמי.להגיש עם פירה. ניתן לתבל גם בדבש.הצטרפו לרשימת הדיוור של שף ניר צוק

המרכיבים לסיר גדול:
3 קילו לחי עגל בגוש אחד, נקי משומן (מומלצת סכין חדה וטובה לניקוי בשר)
בקבוק שלם של יין אדום
עשבי תיבול לפי הטעם – רוזמרין, טימין
2 בצל גדול
2 גזר
ירקות שורש לפי הטעם – סלרי, גזר, ארטישוק ירושלמי, ועוד

אופן ההכנה:

צורבים את הלחי על האש במחבת – "סוגרים" מכל הפינות.
לוקחים סיר ומוזגים לתוכו בקבוק שלם של יין אדום. מביאים לרתיחה ונותנים לאלכוהול להתאדות.
ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין וטימין בזמן הצמצום, על מנת שהיין יקבל עוד טעמים.
לוקחים בצל וגזר, אפשרי שלמים או חתוכים לרבעים. שמים בתנור, עד שהם נראים שרופים מבחוץ.
מוסיפים ליין שבסיר את הלחי.
מוסיפים מים שימלאו את הסיר עד חלקו העליון.
מבשלים לפחות ארבע שעות על אש נמוכה.
במהלך הבישול ניתן להוסיף באמצע ירקות קדירה. מומלצים סלרי, גזרים, וארטישוק ירושלמי.
להגיש עם פירה. ניתן לתבל גם בדבש.

הצטרפו לרשימת הדיוור של שף ניר צוק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר