כתף טלה משובצת שום ורוזמרין לצד ירקות יוליסס

חומרים ל- 6 סועדים:1 כתף טלה בשלמותה במשקל של 2 ק"ג לערך8 שיני שום שלמות קלופות ½ כוס שמן זית 4 ענפי רוזמרין1 כפית צ'ילי יבש גרוס2 כפיות מלח ים גסלתחתית המגש :1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות עבות בעובי של 1 ס"מ1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות גדולות1 בצל קלוף וחתוך לקוביות גדולות1 כרישה שטופה וחתוכה לטבעות בעובי של 1 ס"ממלח, פלפל גרוס5 כפות שמן זיתאופן ההכנה: מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את שיני השום לחורים שיצרנו.מתבלים את הירקות במלח, פלפל גרוס ושמן זית ומניחים על מגש אפיה.את נתח הבשר מתבלים במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין ומניחים על גבי ירקות השורש שחתכנו. מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי.כיצד נדע אם הבשר מוכן? נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים. כשמרגישים שמעט חם לנו, זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה- 40 מעלות והבשר מוכן.ניתן לעטוף את הנתח בנייר אפיה ואז ברדיד אלומיניום ולהכניס חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות, עד לארוחת הערב.   מסעדת Olive Leaf, שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב , 03-5219300 אפשרות לחניה לאורחי המסעדה בחינם

חומרים ל- 6 סועדים:
1 כתף טלה בשלמותה במשקל של 2 ק"ג לערך
8 שיני שום שלמות קלופות
½ כוס שמן זית
4 ענפי רוזמרין
1 כפית צ'ילי יבש גרוס
2 כפיות מלח ים גס
לתחתית המגש :
1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות עבות בעובי של 1 ס"מ
1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 כרישה שטופה וחתוכה לטבעות בעובי של 1 ס"מ
מלח, פלפל גרוס
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את שיני השום לחורים שיצרנו.
מתבלים את הירקות במלח, פלפל גרוס ושמן זית ומניחים על מגש אפיה.
את נתח הבשר מתבלים במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין ומניחים על גבי ירקות השורש שחתכנו. מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי.

כיצד נדע אם הבשר מוכן? נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים. כשמרגישים שמעט חם לנו, זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה- 40 מעלות והבשר מוכן.
ניתן לעטוף את הנתח בנייר אפיה ואז ברדיד אלומיניום ולהכניס חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות, עד לארוחת הערב.

 

מסעדת Olive Leaf, שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב , 03-5219300
אפשרות לחניה לאורחי המסעדה בחינם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר