ביף בורגיניון עם יין אדום

מרכיבים ל-6 מנות:1 וחצי ק"ג בשר כתףמלח גס ופלפל שחור, גרוס גסשמן לטיגון 3 בצלים, חתוכים לקוביות3 גזרים, חתוכים לקוביות6 גבעולי טימין10 גבעולי פטרוזיליהראש שום מעוך, לא קלוףעגבנייה גדולה, חתוכה לקוביותבקבוק יין אדום יבשציר בקר18 בצלים קטנים (כ-300 גרם)כף שמןמעט סוכר ומלחחצי כוס ציר בקר300 גרם פטריות שמפיניון קטנותאופן ההכנה:חותכים את הבשר לקוביות גדולות, מניחים על משטח ייבוש, מתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס גס.שמים שמן במחבת כבדה ומחממים היטב. מטגנים עד השחמה מכל הצדדים חלק מקוביות הבשר.מעבירים את הקוביות המוכנות לסיר ומטגנים את הקוביות הנותרות.מוסיפים למחבת כוס יין, ומביאים לרתיחה תוך הסרת המשקעים מהתחתית. מוסיפים לסיר.מניחים יריעת בד על משטח עבודה ומניחים במרכזה ירקות ועשבי תיבול – בצלים, גזרים, טימין, פטרוזיליה ושום.אוספים את שולי הבד וקושרים היטב, מניחים במרכז הסיר.מפזרים בסיר את קוביות העגבנייה, ומוסיפים את היין הנותר.מוסיפים ציר בכמות שתכסה את הבשר. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (150 מעלות).אופים שעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר רך אך לא מתפורר. מוציאים מהתנור ומרחיקים את השקית.מכינים את הבצלים והפטריות: יוצרים חריץ בתחתית הבצלים, כדי לשמור על שלמותם בבישול.מרתיחים מים בסיר וזורקים פנימה את הבצלים לדקה. מוציאים בעזרת כף מחוררת, וקולפים.שמים את הבצלים בשכבה אחת במחבת כבדה עם שמן, סוכר, המלח והציר. מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת ומבשלים כ-10 דקות, עד שמתחילים להתרכך.מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה, ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים והבצלים מזוגגים.מוסיפים למחבת את הפטריות, ומבשלים עד שמצטברים נוזלים והפטריות מזהיבות. מעבירים את הבצלים והפטריות לקערה, מוסיפים מעט ציר או יין ואוספים את המשקע הטעים שנותר. מוסיפים לסיר.מחזירים את הסיר לאש ומבשלים כ-10 דקות. מכבים את האש. מוסיפים את הבצלים והפטריות ומגישים.

מרכיבים ל-6 מנות:
1 וחצי ק"ג בשר כתף
מלח גס ופלפל שחור, גרוס גס
שמן לטיגון
3 בצלים, חתוכים לקוביות
3 גזרים, חתוכים לקוביות
6 גבעולי טימין
10 גבעולי פטרוזיליה
ראש שום מעוך, לא קלוף
עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
בקבוק יין אדום יבש
ציר בקר
18 בצלים קטנים (כ-300 גרם)
כף שמן
מעט סוכר ומלח
חצי כוס ציר בקר
300 גרם פטריות שמפיניון קטנות

אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות גדולות, מניחים על משטח ייבוש, מתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס גס.
שמים שמן במחבת כבדה ומחממים היטב. מטגנים עד השחמה מכל הצדדים חלק מקוביות הבשר.
מעבירים את הקוביות המוכנות לסיר ומטגנים את הקוביות הנותרות.
מוסיפים למחבת כוס יין, ומביאים לרתיחה תוך הסרת המשקעים מהתחתית. מוסיפים לסיר.
מניחים יריעת בד על משטח עבודה ומניחים במרכזה ירקות ועשבי תיבול – בצלים, גזרים, טימין, פטרוזיליה ושום.
אוספים את שולי הבד וקושרים היטב, מניחים במרכז הסיר.
מפזרים בסיר את קוביות העגבנייה, ומוסיפים את היין הנותר.
מוסיפים ציר בכמות שתכסה את הבשר. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (150 מעלות).
אופים שעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר רך אך לא מתפורר. מוציאים מהתנור ומרחיקים את השקית.
מכינים את הבצלים והפטריות: יוצרים חריץ בתחתית הבצלים, כדי לשמור על שלמותם בבישול.
מרתיחים מים בסיר וזורקים פנימה את הבצלים לדקה. מוציאים בעזרת כף מחוררת, וקולפים.
שמים את הבצלים בשכבה אחת במחבת כבדה עם שמן, סוכר, המלח והציר. מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת ומבשלים כ-10 דקות, עד שמתחילים להתרכך.
מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה, ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים והבצלים מזוגגים.
מוסיפים למחבת את הפטריות, ומבשלים עד שמצטברים נוזלים והפטריות מזהיבות.
מעבירים את הבצלים והפטריות לקערה, מוסיפים מעט ציר או יין ואוספים את המשקע הטעים שנותר. מוסיפים לסיר.
מחזירים את הסיר לאש ומבשלים כ-10 דקות.
מכבים את האש. מוסיפים את הבצלים והפטריות ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר