צלעות טלה על מצע עדשים שחורות

חומרים:12 יחידות צלע טלה2 כוסות עדשים שחורים12-14 שיני שוםצרור פטרוזיליה4 כף כמוןמלח גס, פלפל שחור גרוס – לפי הטעם1/4 כוס שמן זית 4 עגבניות קצוצות דק לקוביות2 כוסות ציר כבש/בקרעלי תימין לקישוטכוס יין אדום אופן ההכנה:מבשלים את העדשים במי מלח עד לריכוך.מעבירים לתוך מי קרח לעצירת בישול.בקערה מניחים את העדשים ומתבלים בכמון, מלח, פלפל שחור, שמן זית, פטרוזיליה ועגבניות קצוצות.את צלעות הכבש משחימים מכל הכיוונים על גבי מחבת חמה עם מעט שמן זית.מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.על אותה מחבת בה צולים את הצלעות מוסיפים יין אדום – בערך חצי כוס ל-6 חתיכות או כוס שלמה לכל החתיכות, כפית סוכר וציר בקר.מצמצמים על האש עד להסמכה למשך כשעתיים.משלימים את בישול צלעות הכבש בתנור על 190 מעלות למשך כ- 7-9 דקות.מסדרים בצלחת את סלט העדשים ועליהם את צלעות הכבש.יוצקים מעט מהרוטב ומקשטים בעלי תימין טרי.   שף אסף מישקובסקי, מסעדת הקומה ה- 11במלון קראון פלזה סיטי סנטר (עזריאלי) ת"אצילום אנטולי מיכאלו

חומרים:
12 יחידות צלע טלה
2 כוסות עדשים שחורים
12-14 שיני שום
צרור פטרוזיליה
4 כף כמון
מלח גס, פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
4 עגבניות קצוצות דק לקוביות
2 כוסות ציר כבש/בקר
עלי תימין לקישוט
כוס יין אדום

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במי מלח עד לריכוך.
מעבירים לתוך מי קרח לעצירת בישול.
בקערה מניחים את העדשים ומתבלים בכמון, מלח, פלפל שחור, שמן זית, פטרוזיליה ועגבניות קצוצות.
את צלעות הכבש משחימים מכל הכיוונים על גבי מחבת חמה עם מעט שמן זית.
מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.
על אותה מחבת בה צולים את הצלעות מוסיפים יין אדום – בערך חצי כוס ל-6 חתיכות או כוס שלמה לכל החתיכות, כפית סוכר וציר בקר.
מצמצמים על האש עד להסמכה למשך כשעתיים.
משלימים את בישול צלעות הכבש בתנור על 190 מעלות למשך כ- 7-9 דקות.
מסדרים בצלחת את סלט העדשים ועליהם את צלעות הכבש.
יוצקים מעט מהרוטב ומקשטים בעלי תימין טרי.

 

שף אסף מישקובסקי, מסעדת הקומה ה- 11במלון קראון פלזה סיטי סנטר (עזריאלי) ת"א

צילום אנטולי מיכאלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר