טלה ועגבניות שרי צלויות על פיתה אפויה

טלה ועגבניות שרי צלויות עם זעתר, שמן זית וזיתי טאסוס על פיתה אפויה, ובשר טלה קצוץ מטוגן עם צנובר וטחינה גולמית. מתכון ל- 4 סועדיםמצרכים לבשר: 800 גר' בשר טלה טחון גס או קצוץ בסכין4 כפות שמן זית2 כפות צנוברים4 כפות טחינה גולמית1 כף פטרוזיליה קצוצה1 ראש בצל קצוץ מלח ופלפל לפי הטעםאופן הכנת הבשר:מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים בצל קצוץ. מטגנים עד לשקיפות ומוסיפים את בשר הטלה.ממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות תוך כדי פירור הבשר בעזרת מזלג או מטרפה. מוסיפים את התבלינים, צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומערבבים. מגישים בצלחת ויוצקים מעל טחינה גולמית להשלמת הטעמים.מצרכים להכנת בצק:2 כוסות קמח25 גר' שמרים5 כפות שמן זיתקורט מלחקורט סוכרמים לפי הצורךאופן הכנת הבצק: מערבבים קמח, סוכר ומלח, ויוצרים גומה.מוסיפים אל הגומה מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים. מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה.לשים עד לקבלת בצק אחיד, ומכסים את הבצק במגבת או בניילון להתפחה של 30 דקות . לאחר התפחה לשים כ- 4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.פותחים את הבצק בעזרת הידיים ויוצרים מיני פיתה. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 6 דקות או עד קבלת בצק מוצק. רצוי לא לאפות עד הסוף – זו אפייה ראשונית.מצרכים להכנת העגבניות:16 עגבניות שרי צהובות חצויות16 עגבניות שרי תמר אדומות חצויות16 עגבניות שרי אדומות20 זיתי טאסוס מגולענים וחצויים10 עלי זעתר חתוכים8 כפות שמן זיתמלח ופלפל לפי הטעםאופן הכנת העגבניות:מערבבים את כל המצרכים ומתבלים במלח ופלפל.מניחים על הבצק. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד אשר הבצק הופך זהוב.מגישים לצד בשר הטלה עם הטחינה.

טלה ועגבניות שרי צלויות עם זעתר, שמן זית וזיתי טאסוס על פיתה אפויה, ובשר טלה קצוץ מטוגן עם צנובר וטחינה גולמית. מתכון ל- 4 סועדים

מצרכים לבשר:
800 גר' בשר טלה טחון גס או קצוץ בסכין
4 כפות שמן זית
2 כפות צנוברים
4 כפות טחינה גולמית
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 ראש בצל קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת הבשר:
מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים בצל קצוץ.
מטגנים עד לשקיפות ומוסיפים את בשר הטלה.
ממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות תוך כדי פירור הבשר בעזרת מזלג או מטרפה.
מוסיפים את התבלינים, צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
מגישים בצלחת ויוצקים מעל טחינה גולמית להשלמת הטעמים.

מצרכים להכנת בצק:
2 כוסות קמח
25 גר' שמרים
5 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט סוכר
מים לפי הצורך

אופן הכנת הבצק:
מערבבים קמח, סוכר ומלח, ויוצרים גומה.
מוסיפים אל הגומה מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.
בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים.
מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה.
לשים עד לקבלת בצק אחיד, ומכסים את הבצק במגבת או בניילון להתפחה של 30 דקות .
לאחר התפחה לשים כ- 4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.
פותחים את הבצק בעזרת הידיים ויוצרים מיני פיתה.
אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 6 דקות או עד קבלת בצק מוצק.
רצוי לא לאפות עד הסוף – זו אפייה ראשונית.

מצרכים להכנת העגבניות:
16 עגבניות שרי צהובות חצויות
16 עגבניות שרי תמר אדומות חצויות
16 עגבניות שרי אדומות
20 זיתי טאסוס מגולענים וחצויים
10 עלי זעתר חתוכים
8 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת העגבניות:
מערבבים את כל המצרכים ומתבלים במלח ופלפל.
מניחים על הבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד אשר הבצק הופך זהוב.
מגישים לצד בשר הטלה עם הטחינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר