פילה בקר במעטפת עלי מנגולד ובצק עלים ברוטב שוקולד ותפוז וצ'ילי

חומרים ל- 5 סועדים:1 יח' פילה בקר (כ-1 ק"ג)5 יח' עלי מנגולדחומרים למרינדה:¼ כוס שמן זיתכף בזיליקום קצוץ¼ כפית פלפל שחור גרוס½ כפית מלחבצק עליםחלמון ביצה עם ½ כפית מים (מערבבים יחד)חומרים לרוטב שוקולד:1/2 כוסות קצפת צמחית ריצ'כוס וחצי מים200 גרם שוקולד מריר2 חלמונים2 כפות ברנדי1/3 כוס סוכרקורט צ'ילי טחוןקוביות משני תפוזים   אופן ההכנה:הכנת הפילה:חותכים את קצוות פילה הבקר ועוטפים את פילה הבקר במרינדה.חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך דקה, ומכניסים ישר למים קרים (להפסקת הבישול).מוצאים את עלי המנגולד מהמים, מייבשים אותם ועוטפים את פילה הבקר.פותחים את בצק העלים ועוטפים את הפילה עם המנגולד בבצק.על הבצק מורחים את חלמון הביצה.מכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות לכ- 20 דקות.לאחר שהפילה מוכן פורסים לפרוסות.אופן הכנת הרוטב:מרתיחים את הקצפת המים, הברנדי והסוכר והצ'ילי. מבצעים השוואת טמפרטורה (לוקחים מעט מהנוזל החם ומערבבים עם החלמונים).מחזירים את החלמונים לסיר וממשיכים מעט בישול תוך כדי ערבוב. מכבים את הכיריים ומוסיפים את השוקולד והתפוזים.מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.מניחים את הרוטב על צלחת הפילה.צילום מנדל זאב

חומרים ל- 5 סועדים:
1 יח' פילה בקר (כ-1 ק"ג)
5 יח' עלי מנגולד

חומרים למרינדה:
¼ כוס שמן זית
כף בזיליקום קצוץ
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח
בצק עלים
חלמון ביצה עם ½ כפית מים (מערבבים יחד)

חומרים לרוטב שוקולד:
1/2 כוסות קצפת צמחית ריצ'
כוס וחצי מים
200 גרם שוקולד מריר
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1/3 כוס סוכר
קורט צ'ילי טחון
קוביות משני תפוזים

 

אופן ההכנה:
הכנת הפילה:

חותכים את קצוות פילה הבקר ועוטפים את פילה הבקר במרינדה.
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך דקה, ומכניסים ישר למים קרים (להפסקת הבישול).
מוצאים את עלי המנגולד מהמים, מייבשים אותם ועוטפים את פילה הבקר.
פותחים את בצק העלים ועוטפים את הפילה עם המנגולד בבצק.
על הבצק מורחים את חלמון הביצה.
מכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות לכ- 20 דקות.
לאחר שהפילה מוכן פורסים לפרוסות.

אופן הכנת הרוטב:
מרתיחים את הקצפת המים, הברנדי והסוכר והצ'ילי.
מבצעים השוואת טמפרטורה (לוקחים מעט מהנוזל החם ומערבבים עם החלמונים).
מחזירים את החלמונים לסיר וממשיכים מעט בישול תוך כדי ערבוב.
מכבים את הכיריים ומוסיפים את השוקולד והתפוזים.
מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מניחים את הרוטב על צלחת הפילה.

צילום מנדל זאב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר