נתחי כף גדולים צלויים עם ארטישוק ירושלמי וראשי שום

מרכיבים ל- 6 סועדים:נתח כף "אדום אדום" חתוך ל- 4 רצועות במשקל 0.5 ק"ג (בעובי 6 ס"מ ואורך 12 ס"מ)שמן זיתמלחפלפל גרוסטימין4 ראשי שום שלמים חצויים1 ק"ג ארטישוק ירושלמי שטוף2 בצלים פרוסים גסצ'ילי טרי מלח, פלפלשמן זיתלדיפ שום ירוק ולימון כבוש:צרור פטרוזיליה קצוצה גס⅓ כוס לימון כבוש2 כפות סילאן½ כוס שמן זיתראש שום ירוק קטןשאטה טחון (לאוהבי החריף)אופן ההכנה:מתבלים את נתחי הכף ומניחים לשעה לספיגת טעמים. שוטפים היטב את הארטישוקים הירושלמיים (אם עבים במיוחד חוצים לאורכם). מחממים מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה.מבשלים את הארטישוקים כ- 10 דקות, מסננים ומקררים מערבבים את הארטישוקים עם הבצל הפרוס והשום. מתבלים ומניחים בתבנית צלייה.צורבים את נתחי הכף על מחבת חמה ומניחים על הארטישוק. צולים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות כ- 35 דקות. מניחים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון או בכוס עם מוט ריסוק ומעבדים למטבל סמיך. כשהנתחים הגיעו למידת הצלייה הרצויה, מוציאים ומשהים כ- 15 דקות מחוץ לתנור.   צילום דניאל לילה, סטיילינג עמית פרבר

מרכיבים ל- 6 סועדים:
נתח כף "אדום אדום" חתוך ל- 4 רצועות במשקל 0.5 ק"ג (בעובי 6 ס"מ ואורך 12 ס"מ)
שמן זית
מלח
פלפל גרוס
טימין
4 ראשי שום שלמים חצויים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי שטוף
2 בצלים פרוסים גס
צ'ילי טרי
מלח, פלפל
שמן זית

לדיפ שום ירוק ולימון כבוש:
צרור פטרוזיליה קצוצה גס
⅓ כוס לימון כבוש
2 כפות סילאן
½ כוס שמן זית
ראש שום ירוק קטן
שאטה טחון (לאוהבי החריף)

אופן ההכנה:
מתבלים את נתחי הכף ומניחים לשעה לספיגת טעמים.
שוטפים היטב את הארטישוקים הירושלמיים (אם עבים במיוחד חוצים לאורכם).
מחממים מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה.
מבשלים את הארטישוקים כ- 10 דקות, מסננים ומקררים
מערבבים את הארטישוקים עם הבצל הפרוס והשום. מתבלים ומניחים בתבנית צלייה.
צורבים את נתחי הכף על מחבת חמה ומניחים על הארטישוק.
צולים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות כ- 35 דקות.
מניחים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון או בכוס עם מוט ריסוק ומעבדים למטבל סמיך.
כשהנתחים הגיעו למידת הצלייה הרצויה, מוציאים ומשהים כ- 15 דקות מחוץ לתנור.

 

צילום דניאל לילה, סטיילינג עמית פרבר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר