חומרים ל- 8 מנות:
1 ק"ג בשר כבש (עדיף שוק)
6 בצלים גדולים
רבע קילו פירות יבשים: מישמש, צימוקים, שזיפים שחורים, שקדים קלופים או חתוכים
5 שערות של זעפרן (להשרות בכוס מים חמים בתחילת העבודה)
תיבול:
זעפרן 5 שערות
מלח
קורט פלפל לבן
כפית של ראס אל חנות
אופן ההכנה:
לחתוך את הבצל לרצועות ולטגן עד שתהייה השחמה (הטיגון אורך זמן אך משתלם בסופו של דבר).
כשהבצל כמעט שחום מוסיפים את הכבש לסגירה מכל כיוון.
מוסיפים את הזעפרן, מתבלים ומנמיכים לאש קטנה.
הבישול ארוך (שעתיים), ולא מצריך הרבה מים.
בודקים: במידה והתייבש מדי, מוסיפים עוד כוס מים מקסימום במהלך הבישול.
במקביל לבישול הכבש, משרים את הפירות היבשים במים עשר דקות. מסננים ומניחים בצד.
מרתיחים אותם עם רבע כוס סוכר ושתי כוסות מים, ולסנן.
ניתן גם להניח כתוספת, מאחר ויש כאלה שלא אוהבים כבש מתוק, או להוסיף אותם לסיר 10 דקות לפני תום הבישול.