חומוס טחינה תערובת בשר בקר קצוץ חריף ופלפלים קלויים

מרכיבים:לחומוס:3 כוסות חומוס מזן הדס 4 שיני שום קלופות 1 כוס טחינה גולמית חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי1 כפית מלח שולחן1 כפית אבקת סודה לשתייהחצי כפית פלפל לבן לבשר הקצוץ:160 גרם בקר טחון טרי2 שיני שום טרי קצוץחצי פלפל אדום חריף קצוץקורט מלח קורט פלפל שחור גרוסחצי כפית בהרטלפלפלים הקלויים: 2 יח' פלפל אדום 2 יח' פלפל צהוב כוס חומץ 5% כף וחצי סוכר 2 שיני שום פרוס כפית מלח חצי כוס שמן זית איכותי 6 עלי בזיליקום קצוצים אופן ההכנה:החומוס:משרים את החומוס יום קודם ל- 24 שעות בהרבה מים. מסננים ממי ההשריה, שוטפים, מעבירים לסיר ומכסים במים עד לרתיחה. מוסיפים את אבקת הסודה ומבשלים עד להתרככות הגרגירים. מבשלים כשעתיים ומסירים את הקצף שנוצר על פני המים.מסננים וטוחנים היטב במעבד מזון עם 2/3 כוס מי בישול הגרגירים. מוסיפים את הטחינה והתבלינים.הבשר:במחבת חמה מוסיפים מעט שמן זית, ומטגנים קלות את השום הקצוץ. מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים, ומבשלים עד אשר הבשר מתחיל לשנות את צבעו.משפרים טעמים במידת הצורך לאחר טעימת הבשר.הפלפליים הקלויים:קולים את הפלפלים על הגריל מכל הצדדים, עד לשריפה של הקליפה. מורידים מהגריל ומניחים בתוך מיכל אטום עד לקירור, בכדי שיהיה קל לקלף את הקליפה. מקלפים את הפלפלים ופורסים לרצועות דקות. מערבבים את שאר חומרי התחמיץ עד לקבלת תערובת אחידה.יוצקים על הפלפלים. מאחסנים בקירור.הרכבת המנה:בצלחת עגולה יוצרים גומת חומוס עם שוליים עבים. במרכז הצלחת מוסיפים את הבשר הקצוץ המתובל.מוסיפים את הפלפלים קלויים. מעל הבשר והחומוס מוזגים בנדיבות שמן זית איכותי ומעט צנוברים.אפשרויות לגיוון:ניתן להוסיף גרגירי חומוס חמים. פפריקה מעושנת. צילום אבי בראל

מרכיבים:
לחומוס:

3 כוסות חומוס מזן הדס
4 שיני שום קלופות
1 כוס טחינה גולמית
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית מלח שולחן
1 כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית פלפל לבן

לבשר הקצוץ:
160 גרם בקר טחון טרי
2 שיני שום טרי קצוץ
חצי פלפל אדום חריף קצוץ
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
חצי כפית בהרט

לפלפלים הקלויים:
2 יח' פלפל אדום
2 יח' פלפל צהוב
כוס חומץ 5%
כף וחצי סוכר
2 שיני שום פרוס
כפית מלח
חצי כוס שמן זית איכותי
6 עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה:
החומוס:

משרים את החומוס יום קודם ל- 24 שעות בהרבה מים.
מסננים ממי ההשריה, שוטפים, מעבירים לסיר ומכסים במים עד לרתיחה. מוסיפים את אבקת הסודה ומבשלים עד להתרככות הגרגירים.
מבשלים כשעתיים ומסירים את הקצף שנוצר על פני המים.
מסננים וטוחנים היטב במעבד מזון עם 2/3 כוס מי בישול הגרגירים.
מוסיפים את הטחינה והתבלינים.

הבשר:
במחבת חמה מוסיפים מעט שמן זית, ומטגנים קלות את השום הקצוץ.
מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים, ומבשלים עד אשר הבשר מתחיל לשנות את צבעו.
משפרים טעמים במידת הצורך לאחר טעימת הבשר.

הפלפליים הקלויים:
קולים את הפלפלים על הגריל מכל הצדדים, עד לשריפה של הקליפה. מורידים מהגריל ומניחים בתוך מיכל אטום עד לקירור, בכדי שיהיה קל לקלף את הקליפה.
מקלפים את הפלפלים ופורסים לרצועות דקות.
מערבבים את שאר חומרי התחמיץ עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים על הפלפלים.
מאחסנים בקירור.

הרכבת המנה:
בצלחת עגולה יוצרים גומת חומוס עם שוליים עבים.
במרכז הצלחת מוסיפים את הבשר הקצוץ המתובל.
מוסיפים את הפלפלים קלויים.
מעל הבשר והחומוס מוזגים בנדיבות שמן זית איכותי ומעט צנוברים.

אפשרויות לגיוון:
ניתן להוסיף גרגירי חומוס חמים.
פפריקה מעושנת.

צילום אבי בראל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר