צלי של וייסבראטן במילוי פירות יבשים

המתכון מבוסס על ויסבראטן- ראש ירכה- שהינו נתח אחורי, מאופיין בצבע ורדרד בהיר, בצורה משולשת ובשכבת שומן על חלקו העליון. שכבת השומן הופכת את הויסבראטן לנתח קלאסי לבישול ארוך וממושך בנוזלים (צלי קדירה) ומצד שני גם לצלייה קצרה בתנור. בשל צורתו הייחודית, הויסבראטן מתאים במיוחד למילוי.מצרכיםנתח וייסבראטן במשקל של ק"ג לערך 2 גזרים קטנים קלופים1 בצל קלוףחצי שורש סלרי קלוף או חצי סלרי אמריקאי4 שיני שום 3 כפות שמן צמחימלח פלפל גרוסענף מיורן חצי כוס יין אדום יבששני שליש כוס מרק עוף למילוי4 כפות שמן צמחיבצל בינוני קלוף וקצוץ גסשני שליש כוס משמש יבששני שליש כוס שזיף יבש מגולעןחצי כוס אגוז מלך קלוףרבע כוס פיסטוק קלוף4 כפות סילאן או דבש.קוסקוס (טרי, קפוא או מקופסא)הוראות הכנהמכינים את המילוי – מחממים את השמן ומטגנים את הבצל להזהבה. מערבבים עם הבצל החם את שאר החומרים ומקררים היטב לפני המילוי בנתח הוייסבראטן.ממלאים במלית את הנתח – מבצעים באמצע הנתח חתך לכל אורכו באמצעות סכין ארוכה, ובעזרת מוט השחזה או סכין עבה יותר מרחיבים אותו (מומלץ לבקש מהקצב לעשות זאת). ממלאים את הנתח במילוי וקושרים בעזרת חוט קשירה.קוצצים גס את כל הירקות, מתבלים את הבשר בכל צידיו במלח ופלפל ומיורן. מחממים בסיר כבד את השמן ומטגנים היטב את הבשר מכל צידיו להשחמה מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד כ- 5 דקות, מוסיפים את היין והמרק מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי בסיר מכוסה על להבה בינונית –נמוכה עד לריכוך. בזמן הבישול להפוך את הנתח וליצוק עליו מהנוזלים שבסיר.לאחר הוצאת הבשר מהסיר מסננים את הנוזלים והירקות דרך מסננת תוך מעיכת הירקות ליצירת רוטב סמיך ועשיר ניתן להמתיק אותו בהוספת סילאן תמרים לפי הטעם.להגשהמכינים את הקוסקוס ע"פ הוראות יצרן מניחים בקערת הגשה עם שארית הטנזיה לצידו מניחים על קרש חיתוך את הנתח לפריסה ופורסים לצד השולחן.

המתכון מבוסס על ויסבראטן- ראש ירכה- שהינו נתח אחורי, מאופיין בצבע ורדרד בהיר, בצורה משולשת ובשכבת שומן על חלקו העליון. שכבת השומן הופכת את הויסבראטן לנתח קלאסי לבישול ארוך וממושך בנוזלים (צלי קדירה) ומצד שני גם לצלייה קצרה בתנור. בשל צורתו הייחודית, הויסבראטן מתאים במיוחד למילוי.

מצרכים
נתח וייסבראטן במשקל של ק"ג לערך
2 גזרים קטנים קלופים
1 בצל קלוף
חצי שורש סלרי קלוף או חצי סלרי אמריקאי
4 שיני שום
3 כפות שמן צמחי
מלח
פלפל גרוס
ענף מיורן
חצי כוס יין אדום יבש
שני שליש כוס מרק עוף

למילוי
4 כפות שמן צמחי
בצל בינוני קלוף וקצוץ גס
שני שליש כוס משמש יבש
שני שליש כוס שזיף יבש מגולען
חצי כוס אגוז מלך קלוף
רבע כוס פיסטוק קלוף
4 כפות סילאן או דבש.
קוסקוס (טרי, קפוא או מקופסא)

הוראות הכנה
מכינים את המילוי – מחממים את השמן ומטגנים את הבצל להזהבה. מערבבים עם הבצל החם את שאר החומרים ומקררים היטב לפני המילוי בנתח הוייסבראטן.

ממלאים במלית את הנתח – מבצעים באמצע הנתח חתך לכל אורכו באמצעות סכין ארוכה, ובעזרת מוט השחזה או סכין עבה יותר מרחיבים אותו (מומלץ לבקש מהקצב לעשות זאת). ממלאים את הנתח במילוי וקושרים בעזרת חוט קשירה.

קוצצים גס את כל הירקות, מתבלים את הבשר בכל צידיו במלח ופלפל ומיורן. מחממים בסיר כבד את השמן ומטגנים היטב את הבשר מכל צידיו להשחמה מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד כ- 5 דקות, מוסיפים את היין והמרק מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי בסיר מכוסה על להבה בינונית –נמוכה עד לריכוך. בזמן הבישול להפוך את הנתח וליצוק עליו מהנוזלים שבסיר.

לאחר הוצאת הבשר מהסיר מסננים את הנוזלים והירקות דרך מסננת תוך מעיכת הירקות ליצירת רוטב סמיך ועשיר ניתן להמתיק אותו בהוספת סילאן תמרים לפי הטעם.

להגשה
מכינים את הקוסקוס ע"פ הוראות יצרן מניחים בקערת הגשה עם שארית הטנזיה לצידו

מניחים על קרש חיתוך את הנתח לפריסה ופורסים לצד השולחן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר