צלי עגל חלב עם סיידר ובירה

מנה קלה להכנה שנותנת תוצאה נהדרת. מי שמחפש תבשיל בסיר שיכול להתאים גם לחורף וגם למזג אוויר חם יותר – הנה לכם רעיון נפלא. לוקחים נתח של צלי עגל חלב (או לבן). משחימים בסיר קדירה בצל, תפוחי עץ סמית חתוכים עם הקליפה (אופציה: גזר ומעט סלרי גבעולים).כשכל הירקות מושחמים, מוסיפים את הצלי, מלח, פלפל, שום, ומשחימים היטב מכל הצדדים. ניתן למרוח את הבשר עם מעט חרדל דיז'ון משובח.כשהבשר נסגר היטב מכל צדדיו, מניחים את הצלי בצד ומוסיפים נוזלים: בירה וסיידר. בערך בקבוק בירה, ו- 2/3 בקבוק סיידר. רצוי להשתמש בבירה יותר כהה ובעלת טעמים, כמו פלורף שחורה, גינס, וכדומה. כשהנוזל חם, מחזירים את הבשר לסיר ומבשלים על חום נמוך כשעה וחצי.לתקן תיבול מלח ופלפל.להגשה: פורסים לפרוסות ומגישים עם הרוטב. רצוי לבשל יום קודם, לקרר, ולפרוס כשהבשר קר כדי שהפרוסות יספגו רוטב, ולחמם עם הרוטב.ולהגיש עם בירה מצוננת או עם סיידר אלכהולי יבש (סלינג שוט למשל) קר.כצל'ה, מרכז שרונה כפר סבא, טל. 09-7401091

מנה קלה להכנה שנותנת תוצאה נהדרת. מי שמחפש תבשיל בסיר שיכול להתאים גם לחורף וגם למזג אוויר חם יותר – הנה לכם רעיון נפלא.

לוקחים נתח של צלי עגל חלב (או לבן). משחימים בסיר קדירה בצל, תפוחי עץ סמית חתוכים עם הקליפה (אופציה: גזר ומעט סלרי גבעולים).

כשכל הירקות מושחמים, מוסיפים את הצלי, מלח, פלפל, שום, ומשחימים היטב מכל הצדדים. ניתן למרוח את הבשר עם מעט חרדל דיז'ון משובח.

כשהבשר נסגר היטב מכל צדדיו, מניחים את הצלי בצד ומוסיפים נוזלים: בירה וסיידר. בערך בקבוק בירה, ו- 2/3 בקבוק סיידר. רצוי להשתמש בבירה יותר כהה ובעלת טעמים, כמו פלורף שחורה, גינס, וכדומה.
כשהנוזל חם, מחזירים את הבשר לסיר ומבשלים על חום נמוך כשעה וחצי.
לתקן תיבול מלח ופלפל.

להגשה: פורסים לפרוסות ומגישים עם הרוטב. רצוי לבשל יום קודם, לקרר, ולפרוס כשהבשר קר כדי שהפרוסות יספגו רוטב, ולחמם עם הרוטב.ו
להגיש עם בירה מצוננת או עם סיידר אלכהולי יבש (סלינג שוט למשל) קר.


כצל'ה, מרכז שרונה כפר סבא, טל. 09-7401091

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר