תבשיל קדירה בשרי

מתכון מומלץ לבישול בקדירת פוייקה מברזל יצוק – מס' 3 (8 ליטר, כ- 8 עד 10 מנות)חומרים: 2 עופות או 2 ק"ג בשר2 בצלים גדולים6 גזריםסלרי1 ק"ג תפוחי אדמהספל אפונה או שעועית ירוקהחופן שקדים מרוסקים או אגוזי מוסקט,מלח,פלפל2 ראשי שוםכוסברה או פטרוזיליהאופן ההכנה:מחממים את הסיר עם שמן ומטגנים את הבצלים חתוכים עבה, מזיזים הצידה לדפנות ומשחימים את הבשר, מזיזים ומטגנים את תפוח האדמה. מומלץ להניח בתחתית הסיר כמה עלי כרוב לשיפור הטעם ומניעת הדבקות האוכל לתחתית.מחזירים את הבצל, הבשר, תפוח האדמה ושאר הירקות לסיר, ממיסים התבלינים ב- 4 כוסות מים לפחות ויוצקים מסביב. מבשלים על אש מבעבעת שעה עד שעה וחצי, כאשר בודקים מדי פעם שיש מספיק נוזלים (לא פחות מ-1/3 גובה הסיר).אין צורך לבחוש. התאמת כמויות:לפוייקה מס' 2 ( 5ליטר) כופלים את הכמויות ב- 5:8לפוייקה מס' 4 (10 ליטר) כופלים את הכמויות ב- 10:8לפוייקה מס' 6 (14 ליטר) כופלים את הכמויות ב- 2

מתכון מומלץ לבישול בקדירת פוייקה מברזל יצוק – מס' 3 (8 ליטר, כ- 8 עד 10 מנות)

חומרים:
2 עופות או 2 ק"ג בשר
2 בצלים גדולים
6 גזרים
סלרי
1 ק"ג תפוחי אדמה
ספל אפונה או שעועית ירוקה
חופן שקדים מרוסקים או אגוזי מוסקט,
מלח,פלפל
2 ראשי שום
כוסברה או פטרוזיליה

אופן ההכנה:
מחממים את הסיר עם שמן ומטגנים את הבצלים חתוכים עבה, מזיזים הצידה לדפנות ומשחימים את הבשר, מזיזים ומטגנים את תפוח האדמה. מומלץ להניח בתחתית הסיר כמה עלי כרוב לשיפור הטעם ומניעת הדבקות האוכל לתחתית.
מחזירים את הבצל, הבשר, תפוח האדמה ושאר הירקות לסיר, ממיסים התבלינים ב- 4 כוסות מים לפחות ויוצקים מסביב.
מבשלים על אש מבעבעת שעה עד שעה וחצי, כאשר בודקים מדי פעם שיש מספיק נוזלים (לא פחות מ-1/3 גובה הסיר).
אין צורך לבחוש.


התאמת כמויות:
לפוייקה מס' 2 ( 5ליטר) כופלים את הכמויות ב- 5:8
לפוייקה מס' 4 (10 ליטר) כופלים את הכמויות ב- 10:8
לפוייקה מס' 6 (14 ליטר) כופלים את הכמויות ב- 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר