מצרכים:
8 יחידות צלעות טלה (טרי)
1/4 כוס תרכיז טבעי "תמרינדי" חמוץ מתוק של חברת "אפקטבעי"
3 יחידות בטטה
2 בצלים
טימין, שמן זית, 4 שיני שום, 50 גר' מחמאה.
חומרי טעם: מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט
ההכנה:
1. משרים את הצלעות ב- 1/4 כוס תמרינדי, מעט פלפל שחור גרוס (לילה במקרר)
2. מבשלים את הבטטה לאחר קילוף עם ½ כפית מלח וטימין (כ-15-20 דקות)
3. קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית.
4. מכינים פירה בטטה עם חומרי טעם ו- 4 שיני שום, מעט אגוז מוסקט, 50 גר' חמאה, מלח, פלפל, ומעט מהנוזל שהבטטה בושלה בו.
5. מכינים את הצלעות על האש כ-3-4 דק' כל צד (לא יותר).
הצעת הגשה:
מזלפים את הקרם פירה במרכז הצלחת, מניחים את הצלעות (2 למנה) בצד הפירה. מעל המנה מפזרים מעט טימין ורכז התמרינדי של "אפקטבעי".