צלעות טלה ברוטב פלפלת

חומרים4 צלעות טלה במשקל 150-120 גרם כל אחת בעזרת סכין חדה יש לנקות את הבשר מהעצם.משרים את הצלעות במרינדה של שמן זית, טימין, רוזמרין, שום, מעט ברנדי ומעט יין אדום ללילה.רוטב פלפלתחצי ליטר ציר בקר / ציר טלה 40 גרם מרגרינה / חמאה פרווה 40 גרם קמח2 כפות ברנדי 20 גרם תערובת של גרגירי פלפל בצבעים שונים – גרוסיםמלח30 מ"ל שמנת / שמנת פרווה אופן ההכנהממיסים את המרגרינה ומוסיפים את הפלפלת, מאדים מספר דקות ומוסיפים את הברנדי – ונותנים לאלכוהול להתאדות.מוסיפים את הקמח דרך מסננת ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד ליצירת רביחה חלקה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 3 דקות. מוסיפים 1/3 מכמות הציר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.מוסיפים יתרת הציר ומביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומוסיפים מלח.מבשלים את הרוטב על אש נמוכה כחצי שעה לפחות.לפני ההגשה מוסיפים מעט שמנת.במחבת ברזל כבדה / מחבת פסים / גריל – צולים את הצלעות שסוננו מהמרינדה לכמה דקות מכל צד.יוצקים מעט מהרוטב לצלחת הגשה ומניחים את הצלעות מעל.ניתן להגיש בתוספת של בצל מטוגן .

חומרים
4 צלעות טלה במשקל 150-120 גרם כל אחת
בעזרת סכין חדה יש לנקות את הבשר מהעצם.
משרים את הצלעות במרינדה של שמן זית, טימין, רוזמרין, שום, מעט ברנדי ומעט יין אדום ללילה.

רוטב פלפלת
חצי ליטר ציר בקר / ציר טלה
40 גרם מרגרינה / חמאה פרווה
40 גרם קמח
2 כפות ברנדי
20 גרם תערובת של גרגירי פלפל בצבעים שונים – גרוסים
מלח
30 מ"ל שמנת / שמנת פרווה

אופן ההכנה
ממיסים את המרגרינה ומוסיפים את הפלפלת, מאדים מספר דקות ומוסיפים את הברנדי – ונותנים לאלכוהול להתאדות.

מוסיפים את הקמח דרך מסננת ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד ליצירת רביחה חלקה.

מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 3 דקות.

מוסיפים 1/3 מכמות הציר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.

מוסיפים יתרת הציר ומביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומוסיפים מלח.

מבשלים את הרוטב על אש נמוכה כחצי שעה לפחות.

לפני ההגשה מוסיפים מעט שמנת.

במחבת ברזל כבדה / מחבת פסים / גריל – צולים את הצלעות שסוננו מהמרינדה לכמה דקות מכל צד.

יוצקים מעט מהרוטב לצלחת הגשה ומניחים את הצלעות מעל.

ניתן להגיש בתוספת של בצל מטוגן .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר