צלי קדירה "ינקי סטייל"

רכיבים ל- 7 סועדים2 יחידה צלי שריר הזרוע (אדום אדום) במשקל של 600 גרם כל יחידה 4 כפות שמן קנולהמלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעםראש סלרי קטן קצוץ גס2 גזרים קצוצים גס1 בצל גדול קצוץ גס 5 שיני שום40 גרם קמח120 גרם רסק עגבניות שני שליש כוס יין אדום (150 מ"ל) 1 וחצי ליטר ציר בקר (ניתן מציר מוכן). ניתן להשתמש באבקת מרק בקר להכנה ע"פ הוראות היצרן1 עלה דפנה3 ענפי טימין טרי4 גרגירי פלפל אנגלי (מומלץ, לא חובה)אופן ההכנהמתבלים את הבשר במלח ופלפל.מחממים סיר כבד לחום גבוה ומוסיפים את השמן. מכניסים את הבשר לסיר החם וצורבים מכל הצדדים לקבלת השחמה יפה. מוציאים מהסיר ומניחים מכוסה לצורך שמירה על חום הבשר.מטגנים את הירקות בסיר על להבה גבוהה עד להשחמה, מוסיפים את הקמח ומטגנים כ- 4 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים מעט. מוסיפים יין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את ציר הבשר ומביאים לרתיחה שנית. משיבים את הבשר לסיר. מבשלים כשעתיים על להבה בינונית (הבשר צריך להיות רך בנעיצת מזלג).מסננים את הרוטב במסננת תוך הקפדה על מעיכת הירקות למיצוי הטעם.פורסים את הבשר ומגישים עם הרוטב (אם הרוטב אינו סמיך דיו ניתן להסמיכו מעט).גיווןמייד לאחר הרתיחה הראשונה ניתן להוסיף לסיר לפת חתוכה לשמיניות, שורש פטרוזיליה חצוי ו-4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים.

רכיבים ל- 7 סועדים
2 יחידה צלי שריר הזרוע (אדום אדום) במשקל של 600 גרם כל יחידה
4 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
ראש סלרי קטן קצוץ גס
2 גזרים קצוצים גס
1 בצל גדול קצוץ גס
5 שיני שום
40 גרם קמח
120 גרם רסק עגבניות
שני שליש כוס יין אדום (150 מ"ל)
1 וחצי ליטר ציר בקר (ניתן מציר מוכן). ניתן להשתמש באבקת מרק בקר להכנה ע"פ הוראות היצרן
1 עלה דפנה
3 ענפי טימין טרי
4 גרגירי פלפל אנגלי (מומלץ, לא חובה)

אופן ההכנה
מתבלים את הבשר במלח ופלפל.

מחממים סיר כבד לחום גבוה ומוסיפים את השמן.

מכניסים את הבשר לסיר החם וצורבים מכל הצדדים לקבלת השחמה יפה. מוציאים מהסיר ומניחים מכוסה לצורך שמירה על חום הבשר.

מטגנים את הירקות בסיר על להבה גבוהה עד להשחמה, מוסיפים את הקמח ומטגנים כ- 4 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים מעט.

מוסיפים יין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את ציר הבשר ומביאים לרתיחה שנית. משיבים את הבשר לסיר.

מבשלים כשעתיים על להבה בינונית (הבשר צריך להיות רך בנעיצת מזלג).

מסננים את הרוטב במסננת תוך הקפדה על מעיכת הירקות למיצוי הטעם.

פורסים את הבשר ומגישים עם הרוטב (אם הרוטב אינו סמיך דיו ניתן להסמיכו מעט).

גיוון
מייד לאחר הרתיחה הראשונה ניתן להוסיף לסיר לפת חתוכה לשמיניות, שורש פטרוזיליה חצוי ו-4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר