רכיבים ל- 4 סועדים
800 גר קוביות שייטל ("אדום אדום") בגודל של כ- 2 X 2 ס"מ
4 כפות שמן קנולה
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם
2 ענפי טימין/קורנית טרי
1 כוס גבעולי סלרי אמריקאי חתוך באורך 11/2 ס"מ
כוס מים או מרק עוף
להכנת הפטריות:
אחת וחצי סלסלות פטריות שמפניון חצויות
1 סלסלת פטריות ירדן חצויות
1 סלסלת פטריות פורטבלו (חורש) פרוסות גס
3 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס בצל ירוק חתוך
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר כבד, מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה. מתבלים, מוסיפים את הסלרי והנוזלים ומביאים לרתיחה.
מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה כשעה תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.
מטגנים במחבת גדולה חמה מאד, את הפטריות (כל סוג בנפרד ולהשתדל בכמות קטנה בכל פעם) עד להשחמה, מתבלים ומוסיפים לתבשיל. ממשיכים לבשל כ- 10 דקות נוספות.
מוסיפים את הבצל הירוק ומתקנים תיבול.
צילום וסטיילינג- דנייה ויינר