רכיבים ל-4-6 סועדים
1 ק"ג נתח וייסבראטן ("אדום אדום")
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
עלים מ- 1 ענף טימין/קורנית טרי
4 כפות שמן
2 גזרים קטנים קלופים קצוצים גס
2 בצלים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
חצי שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות
4 שיני שום
3 כפות סוכר חום
אחת וחצי כוסות מים או מרק עוף
חצי כוס רכז רימונים
רכיבים לתבשיל הקינואה
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה
1 כוס קינואה
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
2 חופנים שמיר קצוץ
1 כוס גרגירי רימונים (או חמוציות)
אופן ההכנה בשר
מתבלים את הבשר במלח, פלפל וטימין/קורנית.
מחממים שמן בסיר כבד, מכניסים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים את הירקות ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים כוס מים או מרק עוף, סוכר ורכז רימונים ומבשלים כשעה ורבע עד שעה וחצי עד לריכוך הבשר.
במהלך הצלייה הופכים את הנתח מדי פעם ומוזגים עליו מהנוזלים שבתחתית הסיר. באם חסרים נוזלים במהלך הבישול ניתן להוסיף מים או מרק עוף, טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה תבשיל הקינואה
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים מעט.
מכניסים את הקינואה לסיר ומטגנים כ- 5 דקות על להבה בינונית נמוכה תוך כדי ערבוב.
מוזגים לסיר את המים הרותחים, מתבלים במלח ופלפל ומכסים.
מנמיכים להבה ומבשלים כ- 10 – 15 דקות.
מסירים מהאש ומערבבים עם השמיר וגרגירי הרימונים. משאירים מכוסה למספר דקות נוספות.
פורסים את הנתח ומניחים על תבשיל הקינואה, יוצקים מעל מהרוטב ומגישים.