מתכון ל- 4 אנשים
דרגת עשייה: מידיום
זמן הכנה: 30 דקות
החומרים הדרושים
1 ק"ג פילה בקר (פרוס לנתחים – נתח לאדם 250 גרם)
8 תאנים מושרים במים למשך שעה
20 גרם צימוקים מושרים במים למשך שעה
4 שזיפים מגולענים
2 בצלי שלוט
2 שיני שום קצוצים
3 כפות שמן זית
1 בצל ירוק קצוץ
חצי בקבוק יין אדום יבש
4 כפות סילאן (דבש תמרים)
1 כף פלפל שחור גרוס
מלח
סוכר
אופן ההכנה
שלב 1
מחממים שמן זית בסיר בגודל בינוני ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה
מוסיפים את היין והפירות היבשים (תאנים, צימוקים ושזיפים) מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
מצמצמים את היין עד לרבע מהכמות ומוסיפים את הסילאן
לאחר שמגיעים לסמיכות הרצויה מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק
להוסיף מלח וסוכר לפי הטעם
שלב 2
מחממים תנור לחום של 200 מעלות
מחממים קצת שמן זית במחבת מכניסים את נתחי הפילה, מוסיפים מלח, פלפל וצורבים את הנתחים מכל הכיוונים
מכניסים לתנור למשך 4-5 דקות
מוציאים מהתנור ומניחים את הבשר בצד למשך 2 דקות
שלב 3
מניחים את התוספת * במרכז הצלחת, מעל את הפילה ובוזקים את הרוטב עם הפירות היבשים
* תוספות מומלצות למנה: פירה, תפוח אדמה אפוי, ארטישוק ירושלמי אפוי, אורז לבן.