מצרכים ל-10 סועדים:
2.5 ק"ג פילה בקר
300 גרם אווז מעושן
50 גרם שמן
למילוי:
200 גרם פטריות קצוצות
2-3 ביצים
יין פורת
מלח
פלפל
500 גרם בצק עלים
אופן הכנה:
משתמשים בפילה בקר ללא הראש והקצה.
עוטפים את פילה הבקר באווז מעושן. משחימים בתנור ב- 225 מעלות למשך 20 דקות. מקררים.
מכינים את המילוי של פטריות קצוצות והביצים, ומעט יין פורת.
מורחים את הפילה בתערובת בעובי של 1 ס"מ. עוטפים בחזה אווז מעושן ומניחים על בצק העלים המרודד.
עוטפים את הפילה מכל צדדיו ומקשטים ברצועות בצק עלים. מורחים ביצה על הבצק ואופים בתנור ב- 200 מעלות למשך 30 דקות (את הזמן המדויק ניתן לבדוק בעזרת מחט מד חום התקועה בבשר, והטמפרטורה היא 50 מעלות לעשוי למחצה).
מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח עוד 15 דקות.