צלי תנור בירקות שורש

מצרכים ל- 6 מנות:1 ק"ג שייטל או סינטה1 כף שמן1/4 כוס מרק בקר או עוף2 כפות חרדל דיז`וןמלח ופלפל שחור, טחון טרי2 שיני שום קצוצות1 כף קורנית קצוצה (טימין)2 גזרים קלופים ופרוסים2 לפתות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2×2 ס"מ1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1×1 ס"מ1 בצל חתוך לפלחים1/4 כוס יין לבן יבש אופן הכנה:מחממים תנור ל-170 מעלות.מחממים את השמן במחבת גדולה ועבה, ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד שמשחים.מורחים את הנתח בחרדל ומעבירים את הבשר לתבנית אפייה, מוסיפים את הירקות ואת המרק, מפזרים פלפל, מלח, שום וקורנית, וצולים במשך שעה וחצי לדרגת עשוי למחצה.מוציאים את הירקות והבשר לצלחת הגשה, ומכסים בנייר כסף כדי לשמור על חומם.מעמידים את התבנית על להבה בינונית ומוסיפים את היין. מקרצפים היטב את קרקעית התבנית ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב, עד שהופך לסמיך ומבריק.יוצקים את הרוטב על הירקות והבשר ומגישים חם. אפשר גם להגיש את הצלי קר, ללא הירקות.

מצרכים ל- 6 מנות:
1 ק"ג שייטל או סינטה
1 כף שמן
1/4 כוס מרק בקר או עוף
2 כפות חרדל דיז`ון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
2 שיני שום קצוצות
1 כף קורנית קצוצה (טימין)
2 גזרים קלופים ופרוסים
2 לפתות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2×2 ס"מ
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1×1 ס"מ
1 בצל חתוך לפלחים
1/4 כוס יין לבן יבש

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מחממים את השמן במחבת גדולה ועבה, ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד שמשחים.
מורחים את הנתח בחרדל ומעבירים את הבשר לתבנית אפייה, מוסיפים את הירקות ואת המרק, מפזרים פלפל, מלח, שום וקורנית, וצולים במשך שעה וחצי לדרגת עשוי למחצה.
מוציאים את הירקות והבשר לצלחת הגשה, ומכסים בנייר כסף כדי לשמור על חומם.
מעמידים את התבנית על להבה בינונית ומוסיפים את היין. מקרצפים היטב את קרקעית התבנית ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב, עד שהופך לסמיך ומבריק.
יוצקים את הרוטב על הירקות והבשר ומגישים חם.
אפשר גם להגיש את הצלי קר, ללא הירקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר