רוסטביף של מסעדת המיטבר

חומרים לשישה סועדיםנתח סינטה מיושן מבשר טרי במשקל של 1 וחצי עד 2 ק"ג200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר200 גרם חרדל דיז'ון חלק3 כפות פלפל שחור גרוס5 ענפי רוזמריןאם רוצים אפשר גם 12 שיני שום אופן ההכנהמנקים את הסינטה מהשומן והגידים. בעזרת סכין חדה יוצרים כיסים בבשר ודוחפים פנימה את שיני השום.מערבבים בקערה את החרדל והחמאה.מנגבים את נתח הבשר ומורחים מעט את כל הצדדים עם תערובת החמאה והחרדל. מניחים על הנתח את ענפי הרוזמרין ויוצקים גם עליהם מעט מהרוטב. מפלפלים קלות את הנתח.מחממים את התנור לחום המקסימאלי (250-280 מעלות).צולים את נתח הבשר כ- 20 דקות (בהתאם לגודל הנתח).מורידים את חום התנור ל- 100 מעלות על ידי פתיחת הדלת,וממשיכים לצלות כ- 30 עד 45 דקות נוספות (חצי שעה למדיום רייר, 45 דקות למדיום) בהתאם לדרגת הצלייה הרצויה וגודל הנתח.

חומרים לשישה סועדים
נתח סינטה מיושן מבשר טרי במשקל של 1 וחצי עד 2 ק"ג
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
200 גרם חרדל דיז'ון חלק
3 כפות פלפל שחור גרוס
5 ענפי רוזמרין
אם רוצים אפשר גם 12 שיני שום

אופן ההכנה
מנקים את הסינטה מהשומן והגידים.

בעזרת סכין חדה יוצרים כיסים בבשר ודוחפים פנימה את שיני השום.

מערבבים בקערה את החרדל והחמאה.

מנגבים את נתח הבשר ומורחים מעט את כל הצדדים עם תערובת החמאה והחרדל.

מניחים על הנתח את ענפי הרוזמרין ויוצקים גם עליהם מעט מהרוטב.

מפלפלים קלות את הנתח.

מחממים את התנור לחום המקסימאלי (250-280 מעלות).

צולים את נתח הבשר כ- 20 דקות (בהתאם לגודל הנתח).

מורידים את חום התנור ל- 100 מעלות על ידי פתיחת הדלת,
וממשיכים לצלות כ- 30 עד 45 דקות נוספות (חצי שעה למדיום רייר, 45 דקות למדיום) בהתאם לדרגת הצלייה הרצויה וגודל הנתח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר