קציצות בקר על מצע פלפל אדום קלוי ופטרוזיליה

החומרים הדרושים ל-6 סועדים6 פלפלים אדומיםלקציצות500 גרם בשר בקר טחון טיבון ויל מופחת שומן1 ביצה4-3 כפות פירורי לחם3 כפות מים2 שיני שום כתושות1 כף אבקת מרק עוףמלח גס ופלפל שחור גרוסמעט שמן לטיגוןלבישול:צרור עלי פטרוזיליהמלח ופלפל שחור גרוס גס75 גרם צימוקים (לא חובה)אופן ההכנהמניחים את הפלפלים בתבנית אפייה וקולים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 210 מעלות, במהלך האפייה הופכים, להשחמה אחידה. מעבירים את הפלפלים לשקית פלסטיק וסוגרים בצורה רפויה. מצננים. קולפים את הפלפלים, מרחיקים גבעול וגרעינים ומניחים בקערה.מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות. בידיים רטובות יוצרים קציצות.מחממים מחבת טפלון ומוסיפים מעט שמן. מנמיכים מעט את האש ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת.מרפדים מחבת גדולה בפלפל הקלוי, מכסים בעלי פטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעל את הצימוקים ואת הקציצות. מכסים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות, עד שהקציצות החצי מטוגנות מוכנות. מגישים מיד, אפשר עם אורז לבן.

החומרים הדרושים ל-6 סועדים
6 פלפלים אדומים

לקציצות
500 גרם בשר בקר טחון טיבון ויל מופחת שומן
1 ביצה
4-3 כפות פירורי לחם
3 כפות מים
2 שיני שום כתושות
1 כף אבקת מרק עוף
מלח גס ופלפל שחור גרוס
מעט שמן לטיגון
לבישול:
צרור עלי פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור גרוס גס
75 גרם צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה
מניחים את הפלפלים בתבנית אפייה וקולים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 210 מעלות, במהלך האפייה הופכים, להשחמה אחידה. מעבירים את הפלפלים לשקית פלסטיק וסוגרים בצורה רפויה. מצננים. קולפים את הפלפלים, מרחיקים גבעול וגרעינים ומניחים בקערה.

מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות. בידיים רטובות יוצרים קציצות.

מחממים מחבת טפלון ומוסיפים מעט שמן. מנמיכים מעט את האש ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת.

מרפדים מחבת גדולה בפלפל הקלוי, מכסים בעלי פטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעל את הצימוקים ואת הקציצות.

מכסים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות, עד שהקציצות החצי מטוגנות מוכנות. מגישים מיד, אפשר עם אורז לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר