אסקלופ עגל ברוטב יין ופטריות

מתכון לנתחים דקיקים של בשר ברוטב ארומטי ומתקתק של פטריות ויין.רכיבים ל-6 סועדים6 אסקלופים של כף טרי "אדום אדום" בעובי 5 מ"מ כל אחד מלח ופלפל שחור טחון טריקמח לקימוח4 כפות שמן זית 5 פטריות מיובשות גדולות או 10 קטנות1 שן שום קצוצה3 גבעולי תימין (עלים בלבד) 4 כפות יין אדום מתוק (מומלץ פורט) 1 כף רכז רימונים אופן ההכנהמשרים את הפטריות 20 דקות ב-1/2 כוס מים רותחים, סוחטים וקוצצים דק. שומרים את המים שבהם הושרו הפטריות.מתבלים את האסקלופים במלח ופלפל, מקמחים ומנערים את עודפי הקמח. מחממים מחבת עם שמן הזית ומטגנים את הפטריות עם השום. מוציאים ושומרים בצד. באותה מחבת מטגנים את האסקלופים כ-2 דקות מכל צד עד לשינוי הגוון. מוציאים מהמחבת. מוסיפים את התימין, היין, רכז הרימונים ומי ההשרייה של הפטריות למחבת, מערבבים ומביאים לרתיחה.מחזירים את האסקלופים והפטריות למחבת, ומבשלים יחד עוד כדקה-שתיים. הצעת הגשה: מומלץ להגיש על תלולית של פירה תפוחי אדמה או על אורז לבן.צילום: דניה ויינר

מתכון לנתחים דקיקים של בשר ברוטב ארומטי ומתקתק של פטריות ויין.

רכיבים ל-6 סועדים
6 אסקלופים של כף טרי "אדום אדום" בעובי 5 מ"מ כל אחד
מלח ופלפל שחור טחון טרי
קמח לקימוח
4 כפות שמן זית
5 פטריות מיובשות גדולות או 10 קטנות
1 שן שום קצוצה
3 גבעולי תימין (עלים בלבד)
4 כפות יין אדום מתוק (מומלץ פורט)
1 כף רכז רימונים

אופן ההכנה
משרים את הפטריות 20 דקות ב-1/2 כוס מים רותחים, סוחטים וקוצצים דק. שומרים את המים שבהם הושרו הפטריות.

מתבלים את האסקלופים במלח ופלפל, מקמחים ומנערים את עודפי הקמח.

מחממים מחבת עם שמן הזית ומטגנים את הפטריות עם השום. מוציאים ושומרים בצד.

באותה מחבת מטגנים את האסקלופים כ-2 דקות מכל צד עד לשינוי הגוון. מוציאים מהמחבת.

מוסיפים את התימין, היין, רכז הרימונים ומי ההשרייה של הפטריות למחבת, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מחזירים את האסקלופים והפטריות למחבת, ומבשלים יחד עוד כדקה-שתיים.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש על תלולית של פירה תפוחי אדמה או על אורז לבן.

צילום: דניה ויינר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר