צלע עגל חלב על מצע של מחית ירקות שורש ברוטב יין אדום תאנים טריות

מתכון ל- 8 סועדיםחומרים לעגל1 יחידה צלעות עגל חלב שלמות (לבקש מהקצב את כל הנתח, ביחד כ- 8 צלעות, ונקי משומן)2 כפות דבש 3 שיני שום כתושות כף פלפל שחור גרוס כף מלח גס חצי כוס שמן זית 5 ענפי תימין קצוצים1 כף חרדל דיז'ון אופן הכנה1. לערבב את כול החומרים בקערה מלבד הצלעות עגל.2. למרוח את הצלעות עגל מול הכיוונים במרינדה ולהשרות במקרר ל 4 שעות.3. לאפות בחום יבש בתנור על 180 מעלות בין 50 דקות לשעה.חומרים לארטישוק ירושלמי1 ק"ג ארטישוק ירושלמי נקי ומקולףחצי כוס שמן זית 5 ענפי תימן קצוצים מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם 2 שיני שום כתושים אופן הכנה1. מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח, כאשר המים רותחים מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים עד לריכוך הארטישוק, מסננים ומקררים בעדינות תחת מים זורמים.2. במחבת מחממים את השמן זית ומקפיצים קלות את הארטישוק עם השום, מוסיפים תבלינים ואת התימין הקצוץ.רוטב יין אדום ותאנים טריות10 בצלצלי שאלוט פרוסים 10 תאנים טריות 1 כוס יין אדום1 כוס מים 2 כפות סוכרמלח ופלפל שחורקורט הל טחוןכף אבקת מרק בקר 100 גרם מחמאה רכה חתוכה לקוביותאופן ההכנה1. מאדים בסיר את הבצלים עם מעט שמן זית, מוסיפים את התאנים, התבלינים והיין האדום ומצמצמים עד לקבלת סירופ.2. מוסיפים את המים ומצמצמים בחצי. 3. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל. 4. מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב במטרפה את המחמאה, עד לקבלת מרקם אחיד.

מתכון ל- 8 סועדים

חומרים לעגל
1 יחידה צלעות עגל חלב שלמות (לבקש מהקצב את כל הנתח, ביחד כ- 8 צלעות, ונקי משומן)
2 כפות דבש
3 שיני שום כתושות
כף פלפל שחור גרוס
כף מלח גס
חצי כוס שמן זית
5 ענפי תימין קצוצים
1 כף חרדל דיז'ון

אופן הכנה
1. לערבב את כול החומרים בקערה מלבד הצלעות עגל.

2. למרוח את הצלעות עגל מול הכיוונים במרינדה ולהשרות במקרר ל 4 שעות.

3. לאפות בחום יבש בתנור על 180 מעלות בין 50 דקות לשעה.

חומרים לארטישוק ירושלמי
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי נקי ומקולף
חצי כוס שמן זית
5 ענפי תימן קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
2 שיני שום כתושים

אופן הכנה
1. מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח, כאשר המים רותחים מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים עד לריכוך הארטישוק, מסננים ומקררים בעדינות תחת מים זורמים.

2. במחבת מחממים את השמן זית ומקפיצים קלות את הארטישוק עם השום, מוסיפים תבלינים ואת התימין הקצוץ.

רוטב יין אדום ותאנים טריות
10 בצלצלי שאלוט פרוסים
10 תאנים טריות
1 כוס יין אדום
1 כוס מים
2 כפות סוכר
מלח ופלפל שחור
קורט הל טחון
כף אבקת מרק בקר
100 גרם מחמאה רכה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה
1. מאדים בסיר את הבצלים עם מעט שמן זית, מוסיפים את התאנים, התבלינים והיין האדום ומצמצמים עד לקבלת סירופ.
2. מוסיפים את המים ומצמצמים בחצי.
3. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל.
4. מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב במטרפה את המחמאה, עד לקבלת מרקם אחיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר