פילה בקר ממולא בעגבניות מיובשות

מצרכים ל-4 מנות600 גרם פילה בקר נקי (מהחלק הרחב)8 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הלבן בלבד)שליש כוס עלי ריחן קצוציםשני שליש כוס עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות דק1כף פלפל שחור גרוס1כף שמן זית אופן ההכנה1. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן מן העגבניות המיובשות, רק עד שהבצל הופך לשקוף.2. מחממים את התנור ל- 170 מעלות.3. בעזרת מוט מחודד, מוט השחזה למשל, מנקבים את הפילה לאורכו ומסובבים כדי להרחיב את הכיס (רצוי לבקש מהקצב שיעשה זאת עבורכם)4. מערבבים את העגבניות המיובשות עם הבצל, הריחן ומעט מכמות הפלפל ומלאים את הכיס. דוחסים היטב את המלית ומפלפלים את הנתח.5. במחבת רחבה עם תחתית עבה מחממים שמן זית על להבה גבוהה ו`סוגרים` את הבשר תוך כדי סיבוב מתמיד, במשך כ-4 דקות.6. מעבירים את הבשר לתבנית אפייה וצולים במשך 25 דקות לדרגת נא, או 35 דקות לדרגת עשוי למחצה.7. מניחים לנתח להתקרר למשך שעה, פורסים לפרוסות בעובי 2 ס`מ. מגישים עם סלט ירוק.

מצרכים ל-4 מנות
600 גרם פילה בקר נקי (מהחלק הרחב)
8 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הלבן בלבד)
שליש כוס עלי ריחן קצוצים
שני שליש כוס עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות דק1
כף פלפל שחור גרוס1
כף שמן זית

אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן מן העגבניות המיובשות, רק עד שהבצל הופך לשקוף.
2. מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
3. בעזרת מוט מחודד, מוט השחזה למשל, מנקבים את הפילה לאורכו ומסובבים כדי להרחיב את הכיס (רצוי לבקש מהקצב שיעשה זאת עבורכם)
4. מערבבים את העגבניות המיובשות עם הבצל, הריחן ומעט מכמות הפלפל ומלאים את הכיס. דוחסים היטב את המלית ומפלפלים את הנתח.
5. במחבת רחבה עם תחתית עבה מחממים שמן זית על להבה גבוהה ו`סוגרים` את הבשר תוך כדי סיבוב מתמיד, במשך כ-4 דקות.
6. מעבירים את הבשר לתבנית אפייה וצולים במשך 25 דקות לדרגת נא, או 35 דקות לדרגת עשוי למחצה.
7. מניחים לנתח להתקרר למשך שעה, פורסים לפרוסות בעובי 2 ס`מ. מגישים עם סלט ירוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר